Robert Koleji mezununun sıra dışı tercihi! Arkadaşları şaşkın: Nasıl yapıyorsun?

Teknoloji

Moderator
6a8c0388066eb42d29b0ca8e.jpg

Ailesinde daha önce tarım ve hayvancılıkla uğraşan kimse bulunmayan Kolat, Robert Kolejinden ve Sabancı Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra aile mesleği olan turizm ve inşaat sektöründe faaliyet gösterdi.

Kolat, 2013 yılında sağlanan hayvancılık kredisini değerlendirerek Kırklareli'nin Deveçatağı köyünde satın aldığı arazide büyükbaş hayvan çiftliği kurdu.

Sektöre 580 gebe düveyle adım atan Kolat, yıllar içinde yatırımlarını artırarak çiftliğindeki hayvan varlığını 3 bin 100 başa, sağmal (süt veren) hayvan sayısını ise 1100'e ulaştırdı.

Günlük yaklaşık 42 ton süt üretilen çiftlikte robotik sağım sistemlerinin yanı sıra genetik testler ve embriyo transferi gibi modern hayvancılık uygulamaları da kullanılıyor.

6a8c0503066eb42d29b0cad5.jpg

MEZUN ARKADAŞLARI ARASINDA BU ALANDA FAALİYET GÖSTEREN NEREDEYSE HİÇ KİMSE YOK

Sinan Kolat, öğrencilik yıllarında hayvancılık sektörüne girmeyi hiç düşünmediğini söyledi.

Mezun arkadaşları arasında da bu alanda faaliyet gösteren neredeyse hiç kimse bulunmadığını anlatan Kolat, hayvancılığa sıfırdan başladığını ve işi zaman içerisinde sahada öğrendiğini belirtti.

Milletvekilini bıçaklayan Keleş, Yeni Parti'den ihraç edildi

6a8c0510066eb42d29b0cad7.jpg

İşletme eğitiminin kendisine farklı sektörleri yönetebilme konusunda güven verdiğini dile getiren Kolat, "Ailemizde daha önce tarım ve hayvancılıkla uğraşan kimse yoktu. İşletme mezunlarının her işin idari tarafını yönetebileceği fikriyle bu sektöre adım attık. Robert Koleji mezunu olup hayvancılık yaptığımı duyan arkadaşlarım ve yakın çevrem çok şaşırıyor. 'İnekler nasıl?', 'Nasıl yapıyorsun?' diye soruyorlar. Muhabbetimiz sürekli bu konudan açılıyor. Reel sektörde ürettiğinizi görmek çok keyifli. Zorlu ilk yılların ardından Türkiye'de örnek gösterilen bir çiftlik konumuna geldik." diye konuştu.

Hayvancılığı severek yaptığını ifade eden Kolat, hiç bilmeden başladığı sektörde zamanla önemli tecrübeler kazandığını söyledi.

Günlük yaklaşık 42 ton süt elde ettiklerini belirten Kolat, verimliliği ve toplam süt üretimini daha da artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kahramanmaraş’taki okul saldırısında yeni gelişme! Saldırganının babasına 5,1 milyon liralık tazminat davası

6a8c051d066eb42d29b0cad9.jpg

ULUSLARARASI HAYVANCILIK ARAŞTIRMA VE EĞİTİM MERKEZİ İLE ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Çiftlikte teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan Kolat, robotik sağım sistemlerinin yanı sıra sürünün genetik kalitesini geliştirmeye yönelik genetik test ve embriyo transferi uygulamalarından yararlandıklarını ifade etti.

Türkiye'de suni tohumlamada kullanılan boğa spermalarının önemli bölümünün yurt dışından temin edildiğini belirten Kolat, yerli boğa sperması üretimine yönelik proje yürüttüklerini söyledi.

Kolat, çiftliklerinde yetiştirilen boğaların genetik özelliklerinin de uluslararası düzeyde rekabet edebilecek nitelikte olduğunu bildirdi.

Ankara'daki Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi ile ortak çalışma yürüttüklerini dile getiren Kolat, "Boğalarımızdan yerli boğa sperması üretip bunun Türkiye'de kullanımını yaygınlaştıracağız. Türkiye'de sığır genetiğinde bir sınıf atlama, çok daha ileri gitme niyetimiz var. Bu tabii çok uzun süren bir proje. Belli bir aşamaya geldi ve bundan sonra artık sahada kullanılmaya başlayacak. Proje kapsamında ilk spermaları teslim aldık ve satışa başladık." dedi.

Projenin yaygınlaşmasıyla Türkiye'deki sığır varlığının genetik kapasitesinin geliştirilmesine katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Kolat, çalışmalarını üretim ve verimliliği artıracak yeni yatırımlarla sürdürdüklerini kaydetti.

Haber İçi Banner

Geri