Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları kulislerde nasıl yankılandı? Dicle Canova aktardı

Teknoloji

Moderator
6a1af25c462b1286b33ebfe2.jpg

HABER MERKEZİ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Aramıza sızan FETÖ ajanlarını zamanında fark edemedim' sözleri siyasetin gündemine oturdu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında kullandığı 'sırtımdan hançerlendim' ifadesinin ardından CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova Ankara kulislerinde konuşulan çarpıcı iddiaları canlı yayında anlattı. Kılıçdaroğlu’nun kimi hedef aldığı merak konusu olurken, kulislerde bazı isimlerin öne çıktığı konuşuluyor.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'den 'kurultay' mesajları

ANKARA’DA KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR?

Kılıçdaroğlu’nun konuşma öncesinde 'Bilinmeyenleri açıklayacağım' mesajı verdiğini hatırlatan CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, buna rağmen somut bir belge, isim ya da ifşa ortaya koyulmadığını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu;

"İsterseniz bir hatırlayalım. Kılıçdaroğlu dedi ki: 'Aramıza sızan FETÖ ajanlarını zamanında fark edemedim, özür dilerim. O gafilleri koynumda besledim. Benim iyi niyetimi sırtımdan hançerlemek için kullananları göremedim. Beni affedin' çıkışında bulundu.

"SIRTIMDAN HANÇERLENDİM" SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEMDE

Şimdi bu sırtından hançerleme meselesini biz ilk ne zaman duymuştuk? 38. Olağan Kurultay’da. Kılıçdaroğlu orada yaptığı konuşmasında da “Sırtımdan hançerlendim” ifadesini kullanmıştı. Dolayısıyla tüm bunları bir araya getirdiğimiz zaman kastettiği isimlerin Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel mi olduğu tartışılmaya başlandı Ankara kulislerinde elbette.

"BİLİNMEYENLERİ AÇIKLAYACAĞIM' DEDİ AMA ARKASINI GETİRMEDİ"

Yani aslında Kılıçdaroğlu bugün yapacağı konuşma için öncesinde “Bilinmeyenleri açıklayacağım” ifadesini kullanmıştı. Fakat bu FETÖ ajanları mesajını vermekle yetindi. Arkasını getirmedi. Bir belge, bir ifşa veya buradan neyi kastettiğini, tam olarak kimleri hedef aldığını şu aşamada söylemedi. Konuşmasında bunlar yoktu ama belli ki bugünkü mesajlarının içini bundan sonra atacağı adımlardan önce dolduracak gibi görünüyor.

6a1af60a462b1286b33ebff4.jpg

ANKARA KULİSLERİNDE EN ÇOK KONUŞULACAK BAŞLIK: YURTDIŞI BAĞLANTILARI

Zaten o yüzden de dedim, bence en dikkat çekici bölümü buydu ve bundan sonraki süreci de belirleyecek. Bu FETÖ ajanları, FETÖ’cülerden talimat alanlar, hatta konuşması içerisinde yurtdışı bağlantılarından da bahsetti. Tam olarak neyi kastediyor? Acaba Kemal Kılıçdaroğlu’nun bildiği ne var? Elinde bu konuyla ilgili bir belge var mı? Yakın zamanda bunu açıklayacak mı? Bunlar artık merak konusu ve Ankara’da konuşulacak.

6a1af287462b1286b33ebfe4.jpg

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DİKKAT ÇEKEN YANIT

Özgür Özel de biliyorsun Anıtkabir’e yürürken sık sık mikrofonlar uzatıldı kendisine ve bu soruldu. Onun da yanıtı dikkat çekiciydi.

“Zamanında Kılıçdaroğlu’nun FETÖ artıklarıyla çalışmakla suçlandığını biliyoruz” dedi. O dönemi hatırlattı. Bu, Altılı Masa sürecindeydi daha ziyade.

Şimdi "Ona atılan iftiraları kendisi sahipleniyor” dedi. Sadece bunu söylemekle yetindi. Başka da bir yanıt vermedi bu FETÖ ajanları meselesine. Ama görünen o ki bu tartışma burada kalmayacak.

GÖZLER ŞİMDİ MYK VE YENİ ADIMLARDA

Ve dediğim gibi sadece FETÖ değil, yurtdışı bağlantıları meselesi de bundan sonra çok konuşulacak gibi duruyor. Herhalde ilerleyen süreçte Kılıçdaroğlu’nun bu mesajlarının altını doldurması beklenecektir. İşte bugün veya yarın, bir iki gün içerisinde MYK’sını oluşturacak. MYK’sını oluşturduktan sonra esasen ilk adımlarını ve yol haritasını daha net görebileceğiz gibi duruyor."

Son dakika... Özgür Özel: Derhal kurultay yapılmalı

Geri