Teknoloji
Moderator
Türkiye’nin birçok kentinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Hatay’da sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Diğer genci arama çalışmaları sürüyor. Ordu’da da heyelanlar yolları ulaşıma kapatırken, Tokat’ta tarım arazileri su altında kaldı. Edirne’de ise şiddetli rüzgâr nedeniyle devrilen ağaçlar kentte hayatı zorlaştırdı.
Hatay’da 3 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde, Karaçay Köprüsü’nün yıkılması sonucu dereye düşen otomobildeki Musa Paşa (20) ile Deniz Hoşgel’i (19) arama çalışmaları dün de devam etti. Sahil Güvenlik, AFAD, su altı polisi ve itfaiye ekiplerinin önceki gün yürüttüğü çalışmalarda otomobil bulunurken, bu çevrede çalışmalar yoğunlaştırıldı ve öğlenden sonra Hoşgel’in cansız bedenine ulaşıldı. Sel felaketinde ölenlerin sayısı 4 oldu. Dörtyol ilçesinde ise önceki akşam başlayan ve gece etkisini artıran sağanak nedeniyle Toprakkale-İskenderun Otoyolu’nun Payas-Dörtyol mevkisinde su birikintileri oluştu. Kurban Bayramı içinkurulan hayvan pazarı ile çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bölgeye 30 milyon lira tutarında kaynak aktardıklarını söyledi..
Samandağ’dasele kapılarak yaşamını yitiren Şahut Kimyonok(62),Abdulhanan Elmuhammed (15),Nedim Harbalioğlu düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi.
‘Çocuklarım güvende sanmıştım’
Antakya ilçesi Hacı Ömer Alpagot Mahallesi’nde meydana gelen heyelanda çöken evde hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdulhanan Elmuhammed’in cenazesi de mahallede toprağa verildi. Heyelanda ağır yaralanan 10 yaşındaki kardeşi Abdulcelil Çelik Elmuhammed’in yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Bir çocuğunu kaybeden, diğer çocuğu ise yaşam mücadelesi veren anne Güner Elmuhammed, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Yağmur nedeniyle evim akıyordu. Bu yüzden çocuklarımı yeni evlenen kızımın evine gönderdim. Daha güvenli olur diye düşündüm. Gece telefon geldiğinde evin yıkıldığını, çocuklarımı bulamadıklarını söylediler. Her yerde aradım. Oğlumu kepçeyle çıkardılar. Diğer oğlumun ise sadece ayakları görünüyormuş. Şimdi komada, allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın.”
Heyelan yolları kapattı
Ordu’da yağış nedeniyle Kabataş’tabazı mahalle yollarında ve tarım arazilerinde heyelan meydana geldi. Aybastı, Kabataş, Çatalpınar ve Fatsa ilçelerinden geçen Bolaman Deresi’nin debisi yükseldi.Aybastı’da21 mahalle ve yaylada su baskınları oldu.