Özel, gençlerle Anıtkabir’e yürüdü

Teknoloji

Moderator
6a0cf19aa15d66caecaa001a.jpg

Yürüyüş öncesi konuşan CHP lideri, “Atatürk, bir dehaydı ve muhteşem bir askerdi. Başkomutandı ama Cumhuriyet’i Genelkurmay başkanlarına ya da orduya emanet edip gitmedi. O, Cumhuriyeti sadece gençlere emanet etti. O yüzden bugün gençler onlara bugünlerini armağan eden Atatürk’e vefalarını gösteriyorlar” dedi.

19 Mayıs mesajı

Öte yandan Özel, yayımladığı 19 Mayıs mesajında, “Cumhuriyet ateşi sönmez. O ateş, gençlerin yüreğinde büyür, hayallerinde harlanır, bu toprağın bağrında yeniden parlar. Bir kıvılcım olarak yola çıkanlar, gür alevler olarak yine dönecekler. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’de siyaset çok yaşlı’

Ben, 51 yaşında ‘genç lider’ olarak bilinen biri olarak bunu reddediyorum. Türkiye’de siyaset çok yaşlı, ben dahi çok yaşlıyım. Gençlerin önünü açıp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Cumhuriyet’i gençlere emanet edecek’ bir süreç yaşayacağız. Bu süreçte ben, Ekrem Başkan, Mansur Başkan üzerimize düşen neyse onu yerine getireceğiz.” ABB Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı yürüş Anıtkabir önünde sona erdi.

CHP’de yaprak dökümü sürecek mi?

Yerel seçimlerden bu yana CHP’li 19 belediye başkanı istifa etti. CHP ile yollarını ayıran 17 belediye başkanının adresi AK Parti oldu. Kulislerde istifaların devam edeceği, yaprak dökümünün süreceği iddia ediliyor. Sahadan ise CHP yönetimine, “Atmanız gerekeni önce siz atın. Niye bekliyorsunuz? Hiç mi haberiniz olmuyor” eleştirisi geldi. Partili kurmaylar, “Belediye başkanlarımızın her türlü baskıyla tehdit edildiğini düşünüyoruz. Buna direnemeyenler teslim olup, gidiyor. Giden gitsin, tarih hepsini yargılar. Seçmen, vatandaş hepsini kantara koyar. Hiçbirimizin abdestinden şüphe yok. Korkusu olan korkaklar veya eksiği, açığı olan, direnemeyen, ayakta duramayan gider. Yapılacak bir şey yok” değerlendirmesini yaptı. MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Geri