Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs’ta gençlerle bir araya geldi: Sosyal medya en büyük sorun

Teknoloji

Moderator
6a0cf0aea15d66caecaa0008.jpg

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki Millet Kütüphanesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençler ve milli sporcuları kabul etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da hazır bulunduğu kabulde gençlerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

İFTİHAR KAYNAĞIMIZ: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle sizleri milletin evinde ağırlamanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Sizlerin şahsında ülkemizde ve yurt dışında yaşayan gençlerimizin tamamına selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum. Sizler yalnızca ailelerinizin değil, milletimizin de iftihar kaynağısınız.

ANADOLU GENÇLİĞİNİN DESTANI: Bin yıldır yaşadığımız bu vatanı canımız pahasına savunmuş, bayrağımızda sembolleşen milli ve mukaddes değerlerimizi, birlik ve kardeşlik ruhuyla korumuş bir milletiz. Bu savunma hattının en kilit unsuru, şehit ve gazilerin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda yeşeren gençlerdir. Bu gençlik cesaretiyle 19 Mayıs 1919’da kendisini bir kez daha göstermiştir. Zira Milli Mücadele destanımızın ilk sayfası 19 Mayıs 1919’da Anadolu gençliğiyle, milletimizin istiklal ve istikbal mürekkebi ile kaleme alınmıştır. 19 Mayıs’ta atılan ilk adım, kahramanlıklarla bezeli bir mücadelenin ardından 29 Ekim’de cumhuriyetimizin ilanıyla taçlanmıştır. Bu irade 107 sene önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır.

EN BÜYÜK YATIRIM SİZE: Terörsüz Türkiye süreciyle bir taraftan ülkemizi yarım asırlık bir beladan kurtarmaya, diğer taraftan da milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, sizlere refahın ve kardeşliğin olduğu bir ülke teslim etmeye çalışıyoruz. Amacımız, bizim yaşadığımız zorlukları sizin yaşamamanızdır. Son 23,5 yıldır olduğu gibi en büyük yatırımı gençlerimize yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARI YERLE YEKSAN ETMELİ: (Gençleri hedef alan ya da gençlerin gerçekleştirdiği şiddet olayları) Şiddet, özellikle de meşru olmayan bütün yollara tevessül etmek bizim gençliğimizin asla yaşamı içerisinde yer almamalıdır. Yani gençliğimiz alkol, uyuşturucu, bütün bunlardan tamamen uzak ve her şeyiyle pırıl pırıl bir gençlik olmalı. Ve bu gençliğimiz kötü alışkanlıkları yerle yeksan etmeli.

FUTBOLA ARA VERDİK: Haftada 3 gün basketbol oynuyorum. Buraya gelmeden sabah basket oynadım, 68 sayı yaptım ve bayağı formunda... Bugün toplantılarımız yoğun. ‘Spordan kaçmak’ diye bir şey olmaz. Futbola artık ara verdik.

GENÇLİĞİN EN BÜYÜK SORUNU: (Sosyal medyadaki sapkın veya ahlaki açıdan yoksun akımlar) Bu hassasiyetinize çok çok dikkat etmemiz lazım. Ama sizin buradaki duruşunuzu takdirle karşılıyorum. Sosyal medya gerçekten gençliğimizin şu anda en büyük sorunu. Ama bu duruş var ya bu duruş. Bu duruşunun sebebiyle de sosyal medyada inşallah biz gençliğimizi bunlara kaptırmayacağız ve gençliğimizi istikamet üzere yürümesini sağlamış olacağız. Yeter ki bu duruşu sağlayın.

6a0cf0bfa15d66caecaa000a.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 19 Mayıs mesajı: Milli Mücadele ruhunu selamlıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından yayımladığı mesajla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Erdoğan mesajında, “Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, ülkemizde ve yurt dışında yaşayan gençlerimizin tamamına selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Milli Mücadele’nin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Peygamber Ocağımızın kahraman mensuplarını saygıyla anıyorum. Milletimiz için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘Türk gençliği o ruhu yüreğinde yaşatıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da kutlama mesajında, “19 Mayıs, en zorlu günlerde dahi umudu elden bırakmayan bir iradenin, istiklal uğruna başlatılan büyük mücadelenin adıdır. Bugün o ruhu yüreğinde yaşatmaya devam eden Türk gençliğinin akılla, vicdanla ve cesaretle yarınları inşa etmeyi sürdürmesini temenni ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

6a0cf0bfa15d66caecaa000c.jpg

Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu’ndan konser

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu Konseri’ni dinledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen konserin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi, çocuklarla sohbet etti. Konsere ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, “19 Mayıs coşkusunu Cumhurbaşkanlığı Çocuk Orkestrası ve Korosu’nun konseriyle birlikte yaşadık. Çocuklarımızın içtenlikle seslendirdiği her eser, gönüllerimize işledi. Sahnedeki uyumları ve başarılı performansları, sanatın birleştirici gücünü bir kez daha gösterdi. Hepsini sevgiyle kucaklıyor, her birine güzelliklerle dolu bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.

6a0cf0bfa15d66caecaa000e.jpg

Şengün’ü kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NBA’de forma giyen milli basketbolcu Alperen Şengün’ü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Geri