CHP’de Burcu Köksal'ın AK Parti’ye geçeceği iddiası: Afyonkarahisar Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu ile ne görüştü?

Teknoloji

Moderator
6a0049a84465bc7d959d0e8d.jpg

HABER MERKEZİ- CHP'nin gündeminde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın AK Parti’ye geçeceği iddiaları var.İddialara göre Burcu Köksal’ın, salı günü gerçekleştirilecek AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda partiye katılması bekleniyor. Ancak Köksal cephesinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Peki bu iddianın ardından CHP yönetimi Köksal’la görüştü mü? Kulislerde neler konuşuluyor? Son gelişmeleri CNN Türk Muhabiri Melike Görür Demirkıran aktardı;

İlginizi Çekebilir

"Cumhuriyet Halk Partisi’nde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın AK Parti’ye geçeceği iddiası gündemde. Burcu Köksal’ın, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda salı günü partiye geçeceği iddia ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise Burcu Köksal ile iletişime geçemediği belirtiliyor. Zaten Afyonkarahisar İl Başkanlığı da Burcu Köksal ile iletişime geçilemediği yönünde açıklama yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Burcu Köksal’la arasında geçen diyaloğu anlattı ve bu geçişin nedeni olarak Köksal’ın eşini işaret etti. Özel, Köksal’a “Gerekirse boşa kocanı, parti senin arkanda durur” dediğini ifade etti.

Kulislerde ise Köksal’ın, kendisi ve eşi hakkında ortaya atılan iddiaları reddettiği konuşuluyor. Burcu Köksal’ın, “Benim hakkımda ve eşim hakkında hiçbir soruşturma yoktur. Benim için ‘Ya katıl ya da içeri atıl’ denilmesi boş bir demagojidir. Böyle bir durum söz konusu değildir” dediği belirtiliyor.

KÖKSAL: YORULDUM

Köksal’ın görüştüğü bazı gazetecilere ise CHP’de siyaset yapmaktan yorulduğunu ifade ettiği belirtiliyor yine kulislerde konuşulan bilgilere göre. Çünkü Burcu Köksal herhangi bir açıklama yapmazken, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Köksal’la iletişime geçtiği belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU İLE NE GÖRÜŞTÜ?

Kılıçdaroğlu, verdiği bir demeçte Burcu Köksal ile yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarını anlattı. Kılıçdaroğlu, “CHP’nin bir arada kalması, güçlü olması ülkemiz için çok önemli. Bunu sağlamaya çalışıyorum. Burcu Hanım’a CHP üyesi olarak kalması gerektiğini söyledim. Eğer bunu yapmak istemiyorsa başka bir partiye geçeceğine en azından bağımsız kalması gerektiği yönündeki görüşümü aktardım” dedi.

Yani Burcu Köksal, CHP yönetimi ile iletişime geçmiyor ancak Kılıçdaroğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Zaten Burcu Köksal, Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen bir isim.

Önümüzdeki salı günü gözler AK Parti’nin İl Başkanları Toplantısı’nda olacak. Köksal AK Parti’ye katılacak mı, katılmayacak mı? Kendisine rozet takılacak mı? Ancak öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nde rahatsızlığın hakim olduğunu söylemek yanlış olmaz."

Gülistan Doku’nun annesinden buruk istek: ‘Benim hediyem bir mezar taşı’

Geri