Ünlü yayıncının ‘hayır’lı mirası

Teknoloji

Moderator
69ffb9e74465bc7d959d0cb7.jpg

ABD’li medya efsanesi Ted Turner, 6 Mayıs’ta 87 yaşında hayatını kaybetti. Son yıllarında demans hastası olan Turner, 1980’de kurduğu CNN ile 24 saat kesintisiz haber yayıncılığında devrim yaratmıştı. Özellikle 1990’ların başında Körfez Savaşı yayınlarıyla dünya çapında büyük etki yaratan CNN’in kurucusu, ölümünün ardından yayıncılıktaki başarıları kadar hayırseverlik çalışmalarıyla da hatırlanıyor. Ölümünde serveti 2.8 milyar dolar (yaklaşık 127 milyar TL) olarak açıklanan Turner’ın, hayatı boyunca servetinin önemli bir bölümünü hayır kurumlarına bağışladığı belirtildi.

BM’ye 1 milyar $

Daily Mail’in derlemesine göre Turner, yıllar boyunca toplam 1.3 milyar dolar (yaklaşık 59 milyar TL) hayır işlerine aktardı. En dikkat çeken bağışı ise 1997 yılında Birleşmiş Milletler’e (BM) yaptığı 1 milyar dolarlık (45,4 milyar TL) bağıştı. Turner bu bağışı “hayatının en iyi yatırımı” olarak tanımlamış ve BM’yi “daha iyi bir dünya için insanlığın en büyük umudu” diye nitelendirmişti. Eğitim ve doğa koruma projelerine de önemli bağışlarda bulunan Turner, “Yaptığım hayır işlerini hayatımın en büyük başarıları arasında görüyorum” demişti.

Jane Fonda: Kurtardığın ‘can’larla cennettesin

Hollywood’un ikonik yıldızı Jane Fonda (88) ile Ted Turner, 1991’de evlenip 2001’de boşanmıştı. Bu her ikisinin de üçüncü evliliğiydi. En sevdiği eşinin Ted Turner olduğunu söyleyen Fonda, yayıncının ölümü üzerine yayınladığı mesajda onun çevreciliğine de dikkat çekti. Fonda,”Ted’i tüm kalbimle sevdim. Şimdi onu, nesillerini tükenmekten kurtardığı tüm vahşi yaşamın canlılarıyla birlikte cennette görüyorum” dedi. ABD’nin en büyük toprak sahiplerinden biri olarak doğayı koruma çalışmalarını destekleyen Turner’den geriye özel hayatında beş çocuğu, 14 torunu ve iki torun çocuğu kaldı.

Geri