Teknoloji
Moderator
KÜBRA KÖKLÜ / GAZİANTEP - Program kapsamda Güneydoğu Anadolu’daki çocukların dijital becerilerinin güçlendirilmesi, teknolojiye daha eşit koşullarda erişimlerinin sağlanması için Gaziantep Gençlik Merkezi ve Adıyaman Dr. Şerif Ayaz Kültür ve Eğitim Merkezi içinde Maker sınıfları kuruldu. Bilgisayar, robotik uygulamalar, kodlama kitleri, sensörler, motor setleri, Lego eğitim materyalleri ve 3D yazıcılardan oluşan altyapı, 7-14 yaşındaki çocuklara sistemli ve güvenli bir öğrenme ortamı sağlıyor.
Program, gezici Maker aracı ile Gaziantep başta olmak üzere Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin gibi şehirlere ulaşıyor. Her yıl 5 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen MakerUp programı hakkında bilgi veren Çimko CEO’su Dr. Önder Kırca, “Travmayı yaşamış bölge olarak yarının teminatı olan çocuklarımızın duygusal ve bilişsel katkı verebilmek en büyük hedefimiz. Amacımız Güneydoğu Anadolu’daki çocukların dijital dünyaya eşit fırsatlarla katılabilmelerini sağlamak. Çocukların bugünden geliştirdikleri üretkenlik ve merak duygusunun yarının yenilikçi çözümlerine dönüşeceğine inanıyoruz” dedi.
Hedef TEKNOFEST
UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, projenin çocukların yaşamlarına önemli katkılar sağlayacağını vurgularken programın sahadaki uygulama ortağı olan Türkiye Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aziz Ekşi ise “Her çocuğun, nerede yaşarsa yaşasın, güvenli öğrenme alanlarına ve geleceğini şekillendirebileceği fırsatlara erişme hakkı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.