Teknoloji
Moderator
CHP lideri, TBMM’deki görüşmelerde AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in “Biz bu ülkenin garibanlarından oy alarak bugünlere geldik. Garibanlar bize haklarını helal etsinler” ifadesine ilişkin görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi: “Gariban demek, sahipsiz kimse demek. Emeklilere kimse gariban diyemez. Elbette geçmişte toplumun en yoksul veya eğitim düzeyi en düşük kesimlerinin tercihinin AK Parti olduğu doğruydu. Bu da CHP’nin eksikliğiydi. Ama 31 Mart seçim sonuçları ve devamında yapılan her anketin kırılımlarında üç çok önemli sonuç var. Bunlardan biri, CHP düşük gelir seviyesinin partisidir ve açık ara öndedir. Düşük eğitim seviyesinde artık birinci partidir. Emeklilerde birinci partidir ve gençlerin birinci partisidir” dedi.
Mutlaka bekliyoruz
Partisinin en düşük emekli aylığına ilişkin madde görüşülürken, tutarın asgari ücret seviyesine yükseltilmesi için önerge verdiğini, ancak bu önergenin reddedildiğini hatırlatan Özel, “Biz CHP olarak bu yasanın son oylamasından önce tüm milletvekillerini mutlaka salona bekliyoruz. Bu noktada yeni çabalarımız olacak, yeni önerilerimiz olacak. Reddettikleri maddeye ‘Evet’ oyu vermelerinin İç tüzükte imkanları vardır” diye konuştu.
CHP önergesinin görüşmelerindeki yoklamada sahte pusula kullanılmasını da eleştiren Özel, “Emekliye hakkını vermemek için sahte oy kullanıyorlar. Olmayanın yerine oy kullanıyorlar. Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın tutumu çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.
‘Raconu Bahçeli kessin’
CHP lideri Özel, dün akşam katıldığı Karar TV YouTube kanalında gündemi değerlendirdi. Özel, en düşük emekli maaşı için, “Devlet Bey büyüğümüz. Bir büyüklük yapsın, hani tırnak içinde raconu o kessin, o söylesin” dedi. Özel, ayrıca “CHP’nin listelerinde gelecek dönem tesettürlü, başörtülü milletvekilleri göreceksiniz. Ama bu açılım olsun diye değil. Zamanı geldi artık. Artık bu anormal bir şey değil” ifadelerini kullandı.
Cenazeye katıldı
Özel dün ayrıca, hayatını kaybeden önceki dönem Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Fikret Özbilgin için Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri ile de Parti Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi.
Kamer Genç’i andı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP milletvekili Kamer Genç’i 10. ölüm yıldönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla andı. Özel paylaşımında, “Çok özledik, hiç unutmadık. Vefatının 10. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.