Apple, watchOS ve tvOS'in tasarımını yenileyecek

Teknoloji

Moderator
Apple'ın her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC) bu yıl 9 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. İşletim sistemlerinin yeni versiyonlarını tanıtacak olan Apple, yazılımlarında önemli tasarım değişikliklerine hazırlanıyor.

iOS ve macOS'in yeni sürümleri ile birlikte önemli tasarım değişiklikleri yaşayabilecekleri uzun zamandır konuşuyor. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, sadece iOS ve macOS için değil watchOS ve tvOS işletim sistemleri için de önemli tasarım değişikleri gerçekleştirebilir.

WWDC 2025 ile birlikte yeni bir tasarım diline geçiş yapacak olan Apple, işletim sistemlerinin yeni versiyonları ile birlikte yeni tasarım dilini tüm cihazları için kullanıma sunmayı hedefliyor. Yeni tasarım içinde 3 boyutlu simgeler, cam benzeri saydam yüzeyler ve yeni arayüzler olması bekleniyor.

Apple TV'nin işletim sistemi olan tvOS'in 2015 yılından beri büyük bir tasarım güncellemesi almadığını da hatırlatalım. Bu nedenle, tvOS'in tasarımı diğer Apple işletim sistemlerine oranla oldukça eski kalıyor. Gelecek tasarım güncellemesi ile birlikte bu durum da ortadan kalkacak gibi görünüyor.

Merakla beklenen WWDC 2025 etkinliği 9 Haziran Pazartesi günü Türkiye saati ile 20:00'de Apple Keynote ile başlayacak. Her zaman olduğu gibi tüm gelişmeleri canlı bloglama ile sizlere aktaracağız. 9 Haziran'da görüşmek üzere!

Geri