Ayşegül Birce Başaran, uçtan uca görünürlük arayışını Webrazzi Summit 2024'te anlattı

Teknoloji

Moderator
Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2024, Wyndham Grand Istanbul Levent'te gerçekleşiyor. Konferansımızda geniş bir yelpazede 2024'ün öne çıkanlarını ve 2025'in gündemini konuşmaya devam ediyoruz.

Webrazzi Summit 2024'ün Grow salonunda, Datadog'da Commercial Account Executive olarak görev yapan Ayşegül Birce Başaran, "Uçtan Uca Görünürlük Arayışı" adlı sunumuyla sahnedeydi.

Datadog bir izleme ve analiz platformu olarak faaliyet gösteriyor. Uçtan uca tam görünürlük sağlayan SaaS bir platform. Yaptığı şey ise karmaşık görünürlük problemlerini çözmek ve bunları entegrasyonlar ile gerçekleştiriyor. Kullanılan her şeyle entegre olmaya çalışıyor.

Altyapı ile izlenmeye başlıyor ve log'ları etkinleştirmek sistemde ne olduğunu anlamak için oldukça önem arz ediyor. Daha sonra odak uygulamalara kayıyor ve uygulamaların performansı burada gözlemleniyor. Son olarak ise kullanıcı deneyimi gözlemlenebiliyor. Altyapının nasıl çalıştığını anlamak da fazlasıyla önemli.

Container'ların yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte bilgi işlem karmaşıklığı artıyor. Hatta uygulamalar artık sunucusuz bile olabiliyor. Bu sayede birçok sorunun önüne geçmek mümkün hale geliyor. Uygulamalar ise mikro servis bir yapıda veya serverless bir yapıda olabiliyor. Bu nedenle uygulamaların nasıl performans gösterdiğini anlamak önemli. Bunun için ayrıntılı bir görünürlüğe ihtiyaç oluyor. Uygulamalar için gözlemlenebilirlik öne çıkıyor. Uygulamalar için içgörüler bu şekilde elde edilebiliyor.

Kullanıcı deneyimi ise uygulamaların var olma deneyimi olarak ön plana çıkıyor. Kullanıcıların ne gördüğünü izlemek ise mükemmel bir kullanıcı deneyimi için önemli. Datadog tüm bu süreçte izleme ve analiz platformu olarak yardımcı oluyor.

Bulut güvenliği ise Datadog'un yardımcı olduğu bir diğer alan olarak karşımıza çıkıyor.
 
Geri
Üst