Sezgin Lüle: "Girişimlerle değer yaratacak çok fazla hikayemiz olduğuna inanıyorum."

Teknoloji

Moderator
Webrazzi Summit 2024 konferansımızın 23 Ekim tarihinde gerçekleşeceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Konferansımızın ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Webrazzi kurucu ve CEO'su Arda Kutsal ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

100. yıllarını kutlarken İşCep ile dünyanın en iyi mobil bankacılık uygulaması ödülünü aldıklarını belirten Sezgin Lüle, İşCep'in normal finansal işlemlerin haricinde hayatın merkezine oturan hizmetler veren bir uygulamaya dönüşmesinin ilgi çektiğini de aktardı.

100. yılda İşCep'in içine evim, aracım ve ailem gibi günlük hayatın ihtiyaçlarını karşılayacak özellikler eklediklerini de paylaşan Lüle, bankacılığın ötesinde yeni yolculuklar ekleyerek ilerlediklerini de sözlerine ekledi. Girişimlerle oluşturdukları iş birliklerinin süper uygulama vizyonlarının temelini oluşturduğunu da belirten Lüle, İşCep ile 15 milyondan fazla müşteriye ulaştıklarını da paylaştı.


6 milyondan fazla tekil müşterinin günde 20 milyon kez İşCep'i kullandığını da belirten Lüle, 4,5 milyon müşterinin ise İşCep'te yer alan bankacılık dışı özellikleri kullandığını da belirtti. İşCep'in tasarımında önemli değişiklikler olacağını da aktaran Lüle, Kasım ayında yeni versiyonun kullanıma sunulacağını duyurdu.

İşCep'in yeni versiyonu, akıllı ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunacak. İşCep içinde yer alan yapay zeka teknolojileri, kullanıcılarının davranışlarını analiz ederek ürün önerileri de sunabilecek. Lüle, üretken yapay zeka destekli bir yatırımcı asistanına sahip olduklarını da aktardı.

Uzun yıllardır OpenAI ile çalıştıklarını da aktaran Lüle, 2019 yılında OpenAI ile Hackathon gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. Yapay zeka botlarından oluşan bir takım kurmayı hayal ettiklerini de aktaran Lüle, bankacılığın yapay zeka ile birlikte radikal bir değişime uğrayacağını düşündüklerini de sözlerine ekledi.

İşCep'in yeni versiyonunda kartlara ilişkin bir menü yaptıklarını da paylaşan Lüle, Maximum Mobil'deki deneyimin daha iyisini İşCep içindeki kartlarım bölümüne koyduklarını belirtti. İşCep'in girişimler olan iş birliği için önemli bir platform olduğunu da söyleyen Lüle, 600 binden fazla müşterinin İşCep ile 1 milyondan fazla ağaç diktiğini de belirtti. Girişim dostu bir banka olduklarını da sözlerine ekleyen Lüle, girişimlerle değer yaratacak çok fazla hikayeleri olduğuna inandıklarını da paylaştı.
 
Geri
Üst