100. Yıl Girişim Sermayesi globalleşme hedefiyle TIBAS Ventures oldu

Teknoloji

Moderator
Türkiye İş Bankası tarafından hayata geçirilen 100. Yıl Girişim Sermayesi'ni daha önce detaylı olarak sizlere aktarmıştık. Kısa süre içinde pek çok yatırım ile karşımıza çıkan 100. Yıl Girişim Sermayesi şimdi ise yolculuğuna TIBAS Ventures olarak Hollanda'da devam edeceğini açıkladı. Bu durumda 100. Yıl Girişim Sermayesi ekibi, Hollanda'da kurulan yeni bir şirkete geçiyor demek de mümkün.

Şirketin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Geçtiğimiz yıl 100. Yıl Girişim Sermayesi olarak başladığımız yolculuğa TIBAS Ventures olarak Hollanda'da devam edeceğimizi duyurmaktan heyecan duyuyoruz!

İnovatif küresel teknoloji girişimlerine yatırım yapma kararlılığımız devam ederken, Türk girişimcilik ekosistemini Avrupa'da desteklemeyi hedefliyoruz.

100. Yıl Girişim Sermayesi'ne dair merak edilenleri bizlere, geçtiğimiz ocak ayında Erkan Yağcıoğlu anlatmıştı. Paylaşılan bilgilere göre 100. Yıl Girişim Sermayesi kurulduğu andan itibaren geçen 1,5 yılda 10 girişime yatırım yapıldı. Bu yatırımlar farklı dikeylerde ve aşamalarda gerçekleştirildi. Erkan Yağcıoğlu, ortalama olarak girişim başına 500 bin dolar yatırım yaptıklarını da sözlerine eklemişti.
 
Geri
Üst