Evrenin görünmeyenleri: Avrupa uzay Ajansı'nda en büyük uzay fotoğrafları

Teknoloji

Moderator
Evrenin görünmeyenleri: Avrupa uzay Ajansı'nda en büyük uzay fotoğrafları

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Euclid sondasından gelen yeni fotoğraflarla kozmosun şimdiye kadar çekilmiş en büyük görüntülerini yayınladı. Geçtiğimiz yaz Florida'dan havalanan İngiltere destekli uzay aracı, Dünya'dan yaklaşık bir milyon mil uzaklıktaki görüş noktasından beş yeni enstantane gönderdi. Bunlar arasında 30 milyon ışık yılı uzaklıktaki Samanyolu'na benzeyen spiral bir galaksi, denizanası şeklindeki güzel bir uzak gaz ve toz bulutu da yer alıyor.

wyEMu2rwVkCmxSLv0meWRQ.jpg

Avrupa Uzay Ajansı Euclid teleskopumuz tarafından sağlanan galaksilerin ve göksel olayların daha önce hiç görülmemiş, çarpıcı beş görüntüsünü yayınladı.
qpHLuvLVOEahI-OwrcpSZw.jpg

Dünya'dan yaklaşık 1 bin 600 ışıkyılı uzaklıkta bulunan Messier 78, bu galaksi gökyüzündeki en parlak nebulalardan biri ve aktif bir yıldız oluşum bölgesidir.
zltrVHd5Ckem1Ka8GRjPug.jpg

NGC 6744, şu anda yerel evrenimizde kayda değer bir oranda yıldız oluşturan çubuklu bir spiral galaksi. Bu galaksi, benzerlikleri nedeniyle genellikle Samanyolu galaksiNİN ikizi olarak adlandırılır.
uM9LI-1fd0GUgYR7ZwUBWw.jpg

ESA, Abell 2764'ü, tamamen görünmez olan bir karanlık madde halesi içinde yörüngede dönen yüzlerce galaksiyi içeren çok yoğun bir uzay bölgesi olarak tanımlıyor.
vuWYg50k-k2eL4NrmNDEaA.jpg

Yaklaşık 70 gökadadan oluşan Dorado Grubu, yaklaşık 62 milyon ışıkyılı uzaklıkta bulunanan başka bir gökada kümesidir.
0tzKsiqt9kSVi7W7Zv-cGw.jpg

Abell 2390, Dünya'dan 2,7 milyar ışıkyılı uzaklıkta bulunan, birçok gökadadan oluşan dev bir kümelenmeden oluşan gökada kümesidir.
 
Geri
Üst