Dünyadan Haberler
Moderator
Türkiye, eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturmayı konuşuyor.
İşte Savtak'ın açıklamalarından satır başları;
Bu teklif bana yapım tarafından geldi. O kişilikleri de ben o zaman tanıdım. Sadece bana bir karakter olduğu ve ne kadar süreyle oynayacağımı, nasıl bir karakter olacağını anlattılar. Beraber bir sözleşme imzaladık. Ama karakterin kişiliği hakkında bana kalan kısım senaryoda yazılanlar oldu. Karakteri biz oyuncular araştırırız. Diziye göre senaryoya göre araştırırız ona göre hazırlanırız. Bana gerçek hayattaki Kozinoğlu hakkında bir bilgi aktarılmadı. Sadece karakter verildi rol verildi. Dolayısıyla devamını sette yönetmenimizle çektik.
MİT GÖREVLİSİ KAŞİF KOZUNİOĞLU’NU OYNADIĞINIZI BİLİYOR MUYDUNUZ?
Bilmiyordum ama gelişen senaryonun gelişen bölümlerinde bu karakterin anlayışı yapısı orada yazılanlara göre MİT ama MİT’in neresinde ne yapıyor sadece senaryoda ne ise çerçeve o.
Hatırladığım kadarıyla davası ya da haberleri okumaya başladığımızda gazetelerde böyle karşılaştırmalar benzetmeler yapıldı. Özdeş tutulması o aralar hiç mümkün değildi. Benim okuduğum senaryoya göre bu o mu değil mi hiç böyle bir şey benim aklıma gelmedi ve yakın çevremde de böyle bir benzetme yapılmadı.
Ayrıntılar geliyor...
‘Vadi’ye FETÖ mü indi?
Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 4 şüpheli adliyede
Kaşif Kozinoğlu soruşturması | İki eski savcı gözaltında