Adana’da atık geri dönüşümü yapan 170 tesisin tamamı denetlendi

6aa8f511fd15af693c1c0c7b.jpg

Üç gün süren denetimlerde çevre mevzuatına aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 13 tesise toplam 30 milyon 499 bin TL ceza uygulandı. 12 tesisin faaliyeti ise durduruldu.

Akdeniz’deki mikroplastik kirliliğine karşı 1 Temmuz’dan bu yana Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Gaziantep ve Muğla’da artırılan eş zamanlı denetimler devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü ekipleri ile merkez birimlerinin de aralarında bulunduğu 10 denetim ekibi, 8-9-10 Eylül tarihlerinde Adana’da geri dönüşüm ve atık ithalatı yapan tesislerin yoğun olduğu Kemal Deniz, Yenidam ve Metal Sanayi bölgelerinde denetim gerçekleştirdi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü Fatih Ekmekçi’nin de katıldığı, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen denetimlerde kentte atık dönüşümü yapan 170 tesisin tamamında inceleme yapıldı.

Denetimler sonucunda çevre mevzuatına aykırı faaliyet gösterdiği belirlenen 13 tesise 30 milyon 499 bin TL idari para cezası uygulandı. 12 tesisin faaliyeti durduruldu.

1 TEMMUZ’DAN BU YANA 6 İLDE 28 TESİS KAPATILDI

Adana’nın yanı sıra Antalya, Hatay, Mersin, Gaziantep ve Muğla’da Bakanlık ve il müdürlüğü ekiplerinin denetimleri devam ediyor.

1 Temmuz’dan bu yana Akdeniz’deki mikroplastik kirliliğine karşı su ve deniz kirliliği ile atık konularında toplam 1.396 denetim gerçekleştirildi.

Denetimlerde çevre mevzuatına aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 76 tesise toplam 153 milyon 599 bin 814 TL ceza uygulandı. Ayrıca 28 tesis hakkında faaliyet durdurma kararı alındı.

Geri