Magazin
Moderator
AK Parti'de 25. yıl coşkusu! On binlerce vatandaş AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda yerini aldı. Başkent Millet Bahçesi'ndeki yıl dönümü kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklamalar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
"25. YILIMIZ MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN"
Aziz Milletim, değerli dava ve yol arkadaşlarım, Türkiye sevdalısı genç kardeşlerim bu tarihi günde sizleri en kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin şahsında cennet vatanımızın dört bir yanındaki tüm kardeşlerimin vatandaşlarımın her birini yürekten selamlıyorum. Ülkemizin ve dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın partimize muhabbet duyan herkese selamlarımı iletiyorum. Bu yolda beraber yürüdüğümüz Cumhur İttifakı ortağımız Devlet Bahçeli beyefendiye partim ve tüm arkadaşlarım adına kalbi selamlarımı gönderiyorum.Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi hepinizin, hepinizin üzerine olsun. Türkiye'nin 81 vilayetinden koşup gelerek başkent millet bahçemizi hınca hınç dolduran siz kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Aşkınız için, dayanışmanız için, ahde vefanız için, en çok da görenleri kıskandıran şu muhabbetiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Sevgili gençler bugün çok özel, tarihi bir gün. Bugün 25. yılımızı büyük bir gururla idrak ediyoruz. AK kadrolar olarak çeyrek asrı devirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bize bugünleri yaşatan Cenabı Allah'a hamdüsenalar olsun. 25. yaş günümüz kutlu olsun. AK Parti'nin 25. kuruluş yıldönümü tüm insanlığa hayırlı uğurlu olsun. 14 Ağustos 2001'den bu yana farklı kademelerde görev yapan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri cenneti ile cemali ile inşallah müşerref kılsın. AK Parti'nin alnı ak yüreği ak bahtı ak gençlerine teşekkür ediyorum. Sandık her kurulduğundan bir bayram havasında sandıkları şenlendiren seçmenlerimize aynı şekilde gönülden teşekkür ediyorum. Bugüne kadar oyunu alamadığımız ama tercihlerini saygı ile karşıladığımız vatandaşlarımıza da demokrasimize yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğumuz Cumhur İttifakı bünyesinde Türkiye'nin bekası, milletimizin istikbali uğrunda birlikte yol yürüdüğümüz ittifak ortaklarımıza dayanışmaları için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle çok özel hazırlanmış çiçek göndererek 25. yaşımızı kutlayan, tekrar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile telefon etmek veya mesaj göndermek suretiyle heyecanımızı paylaşan siyasi partilerimizin değerli genel başkanlarından ayrıca teşekkür ediyorum.
"TÜRKİYE'YE TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMLARINI YAPTIK"
Aziz milletim değerli kardeşlerim 25 yıl önce bu partiyi millet kurdu, kumaşını millet dokudu, hamurunu millet yoğurdu. Siyasetin sıkıştığı artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak şiarıyla yola revan oldu. Buradan bir çıkış yolu, bizim reçetemiz var, bizim umudumuz, heyecanımız, gayretimiz var dedik. 14 Ağustos 2001'de AK Parti'yi kurduk ve tüm Türkiye'ye karanlığa kapalı aydınlığa açık, yeter söz de karar da milletindir dedik. AK Parti olarak siyasetteki temsil açığına millet iradesiyle istikrar açığını öngörülebilir yönetimle, eser ve hizmet siyasetiyle, özgüven açığına Türkiye merkezli bir gelecek tasavvuru ile çözüm ürettik. Türkiye'ye tarihinin en büyük yatırımlarını yaptık. Ülkemizi büyültmek kalkındırmak için kullandık. Bu tarihi günde millete hesap verme, ülkemizin bir gerçeği olarak kısa bir muhasebe yapmakta fayda görüyorum. İcraat karnemizi sizlere arz etmek istiyorum.
"YAPAMAZ DEDİLER YAPTIK"
(Yapamazlar) dediler, yaptık, hem de en güzelini yaptık. Türkiye'yi rahatlattık. Umudu çoğalttık. En başta Türkiye'nin, milletin özgüvenini yükselttik.Ekonomide, sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada Türkiye'ye tarihinin en büyük yatırımlarını, en büyük projelerini kazandırdık.Milletten aldığımız yetkiyi de topladığımız kaynakları da yine milletimiz için, ülkemizi büyütmek, kalkındırmak, güçlendirmek için kullandık.36 milyar dolar olan yıllık ihracatımız, haziran ayında 278 milyar dolara çıktı. Milli gelirimiz 240 milyar dolardan, 1 trilyon 600 milyar dolara ulaştı.Dünyanın 21'inci büyük ekonomisi olan Türkiye, 2025 yılı itibarıyla dünyada 16'ncı, Avrupa'da 6'ncı sıraya yükseldi.