KOBİ’ler için akıllı üretim üssü

6a7655eb2e0d5bd805121e18.jpg

Bursa’nın trafik, çevre ve hava kirliliği gibi sorunlarına da bu projeyle çözüm aradıklarını belirten Burkay, TEKNOSAB bünyesinde teknopark, veri merkezi, lojistik park, serbest bölge, ticaret merkezi ve Gıda OSB kurulacağını anlattı. Hedef, kentin 2.5 saatlik uçuş mesafesindeki coğrafyanın ticaret merkezine dönüşmesi. KOBİ OSB’nin küresel rekabet imkanlarını işletmelerin ayağına getireceğini vurgulayan Burkay, ana sanayi ile tedarikçilerin aynı ekosistemde buluşacağını belirtti. Burkay, “TEKNOSAB’ın genişleme alanında yer alacak ekosistemde firmalarımız artık enerjilerini üretim alanı, altyapı, lojistik ve depolama sorunlarına değil; üretime, ticarete, teknolojiye ve ihracata yönlenecek. KOBİ’lerimizi planlı, nitelikli ve yüksek teknolojili üretim alanlarıyla buluşturuyoruz” dedi.

Akıllı fabrika altyapısı ve kesintisiz enerji sunulacak bölgede makine-metal, kalıp ve otomotiv yan sanayi, kimya ve plastik ambalaj, mobilya, elektrik-elektronik-otomasyon ile tekstil ve hazır giyim öne çıkacak.

30 aya kadar vade

Bölgede 500 metrekareden 3 bin metrekareye kadar tek ve iki katlı modüler üretim alanları yer alacak. Yapılar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda inşa edilecek. Burkay, başta kamu bankaları olmak üzere bankalar aracılığıyla finansman desteği sağlanacağını, yüzde 30 peşinat sonrasında kalanın 18, 24 veya 30 ay vadeyle ödenebileceğini kaydetti. Kamulaştırmayı Valilik liderliğinde YİKOB yürütecek. İlk yer teslimatları Aralık 2027’de yapılacak.

Geri