Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu denilen zalim gereken dersi alacak

Magazin

Moderator
6a167027a15d66caecaa24a5.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı çıkışı soruları yanıtladı. Erdoğan, "Bayramlar sevgi, saygı, birlik beraberlik dayanışma günleridir. Kurban Bayramı'da bunlardan bir tanesidir. Kurban Bayramı bir teslimiyet bayramıdır. Bu teslimiyette baba evladın birbiriyle olan teslimiyetini görüyoruz. Bu teslimiyetle beraber kurbanı görüyoruz. Kurban bi yakınlaşmadır. Arafat'ta tüm müslümanlar bir araya geldi. Orada bu yakınlaşmayı, teslimiyeti birlik beraberliği gördük. Şimdi haclar dönüşler başlıyor. Allah tüm hacca giden kardeşlerimizin haccını kabul etsin. Rabbim oradaki birliği tüm müslümanlara nasip etsin." dedi.

Erdoğan, "Gazze'de yaşananlar ayrı bir duruş, rabbim inşallah bir an önce Netanyahu dilen zalim de inanıyorum ki gereken dersi alacaktır. İnanıyorum ki bizlerde bu duruşu görelim beraber yaşayalım, milyonlarca Müslüman bizzat yaşasın diye bekliyoruz. Sizleri de saygı ve sevgiyle selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Gazze’de ince sızı
İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla sosyal medyadan da bir mesaj paylaştı.

Erdoğan, "Rabb’imizin manevi bir lütfu olan Kurban Bayramı’nın ülkemiz, aziz milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını yürekten temenni ediyorum. Gazze başta olmak üzere gönül coğrafyamızın farklı köşelerinde bu bayramı da hüzünle, acıyla, kalplerinde ince bir sızıyla karşılayan tüm kardeşlerime şahsım ve milletim adına en güçlü dayanışma mesajlarımı gönderiyor, Kurban Bayramlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum. Rabb’im bizleri hem millet hem de ümmet olarak merkezinde barışın, esenliğin, vahdet ve uhuvvetin olduğu daha nice bayramlara kavuştursun. Bayramımız mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Geri