Dünyadan Haberler
Moderator
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’ninTBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi: (AK Parti’nin gençlik şöleni) Başta CHP olmak üzere muhalefeti kıskandıranbir şölene imza attık. Hakareti siyaset zanneden CHP Genel Başkanı’nın gençleri tahkir eden, aşağılayan hezeyanlarının nazarımızda hiçbir kıymeti yoktur. Üzülerek görüyoruz ki; CHP, üç beş kifayetsiz muhterisin elinde seçmenini utandıran bir parti haline döndü.
BU HAREKET ÜMMET DAVASIDIR: 14 Ağustos’ta AK Partimizin kuruluşunun 25. yıl dönümünü kutlayacağız. 5 ay sonra da kesintisiz iktidarımızın 24 yılını dolduracağız. Partilerimiz kapatıldı, siyasi yürüyüşlerimiz engellendi. Yok sayıldık, ötelendik, dışlandık. Hiçbir zaman korkmadık, vazgeçmedik. Bu hareket en başından itibaren millet, memleket, büyük Türkiye davasıdır,ümmet davasıdır. Nice saldırıyı, nice badireyi atlattık. Boyun eğebilir, teslim olabilirdik. Ama gerekirse o canı veririz diyerek yollara revan olduk. Bir Tayyip Erdoğan gider ama bu davayı omuzlayacak bin Tayyip Erdoğan gelir. Bize düşen sancağı yere düşürmeden bizden sonrakilere devretmektir.
ÇOK İHANET, ÇOK NANKÖRLÜK GÖRDÜM: Kendi siyasi tarihim boyunca çok ihanet, vefasızlık, çok nankörlük gördüm. Varsın olsun. Unutmayın; Hak bilsin, halık bilsin, bize yeter.
TEK BAŞIMA DA KALSAM SABIRLA YÜRÜYECEĞİM: Şimdi sağdan soldan klavye kahramanları, AK Parti’nin açtığı yolda, tesis ettiği iklimde, refah ve konfor ortamında, sıcak yataklarından, rahat koltuklarından ahkâm kesiyor olabilirler. Bunlara soruyorum: Siz hiç hayatınızda risk aldınız mı? Kavgaya girdiniz mi? Hiç ölümle burun buruna geldiniz mi? Kavgada yoklar ama kavga bitince sırça köşklerinden laf üretirler. Tek başıma kalsam dahi bu yol hak yoludur der bu yolda sabırla yürümeyi sürdürürüm. Allah’a hamdolsun, bu yolda yalnız değilim.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE: İttifak ortağımız MHP ile el ele, omuz omuza verecek; her metrekaresinde huzurun, güvenliğin, refahın ve kardeşliğin olduğu bir Türkiye’yi adım adım inşa edeceğiz. Terörsüz Türkiye sürecimizi ortak akılla, sağduyuyla menziline ulaştırmakta kararlıyız. Devletimizin ilgili kurumları örgütün tasfiye sürecini hızlandıracak farklı modaliteler üzerinde çalışıyor. Hayırlı işlerde çabuk olunması gerektiği inancıyla bir an önce bu meseleyi milletimizin gündeminden çıkarmak istiyoruz.
Özel’den tazminat kazandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “5 Temmuz 2025’te CHP Genel Merkezinde yaptığı konuşmada Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan yakışıksız ifadeleri ve haksız ithamları nedeniyle, CHP Genel Başkanı Özgür Özel aleyhine Ankara 32. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtığımız davada mahkeme, 300 bin lira manevi tazminata hükmetmiştir” bilgisini paylaştı.
‘Veda mıydı?’ sorusunu gazeteciye pasladı
Erdoğan, grup çıkışında bir gazetecinin kendisine, “Konuşmanız çok duygusaldı; biraz veda gibi biraz seçime hazırlık gibi...” demesi üzerine, yanındaki bir başka gazeteciye dönerek “Sence de öyle mi? Veda gibi miydi” diye sordu. Soruyu yönelttiği basın mensubundan “Yok efendim veda gibi değil, bir başlangıç konuşması gibiydi. Çok duygusal ve çok etkileyici bir konuşmaydı” yanıtını alan Erdoğan, ilave birşey söylemeden gülümseyerek Meclis’ten ayrıldı.
‘Hanım ne der?’
Erdoğan, “Bu bayramda İstanbul’da mısınız?” sorusuna, “Daha belli değil. Bilmem, hanım ne der?” diye cevap verdi.
‘Aramıza nifak sokamayız’
AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara - Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yaklaşık iki saat süren partisinin MKYK toplantısında terörsüz Türkiye hedefine ilişkin mesajlar verdi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, basına kapalı toplantıyı açarken yaptığı konuşmada “Son düzlükteyiz. Cumhur İttifakı’na da zarar vermeden bu süreci atlatıp nihayete erdireceğiz. Aramıza nifak sokamayız, bu işi MHP ile birlikte yapıyoruz, devam edeceğiz, çözeceğiz” ifadelerini kullandı. Toplantıda Mali ve İdari İşler Başkanı Ahmet Baha Öğütken ve İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın da birer sunum yaptı. İnsan Hakları Başkanlığı’nın yaptırdığı bazı anket ve araştırmalar MKYK’da gündem oldu. Sosyal medya düzenlemesiyle ilgili soruya ankete katılanların büyük çoğunluğunun destek çıktığı belirtilirken, bir başka ankette sorulan “Bugün savaş olsa ülkeyi kimin yönetmesini istersiniz?” sorusuna katılımcıların verdiği yanıtlar paylaşıldı.