Magazin
Moderator
ABD’nin Michigan eyaletinde düğün gecesi en yakın arkadaşını aracıyla ezerek ölümüne neden olan 24 yaşındaki James Shirah, en az 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede gözyaşlarına boğulan Shirah, olayın kasıtlı olmadığını savundu.
ALKOLÜN ETKİSİYLE TARTIŞMA ÇIKTI
Sanık James Shirah, "ikinci derece cinayet", "geçerli ehliyeti olmadan araç kullanma" ve "olay yerini terk etme" suçlamalarını daha önce kabul etmişti. Olayda hayatını kaybeden 29 yaşındaki Terry Lewis Taylor Jr.’ın, Shirah’ın düğününde sağdıç olduğu belirtildi.
Mahkemede paylaşılan bilgilere göre olay, 30 Ağustos 2024 tarihinde düğün sonrası düzenlenen kutlama sırasında meydana geldi. Kutlama esnasında Shirah ile Taylor arasında alkolün de etkisiyle tartışma çıktı.
ABC News'den edinilen bilgilere göre Tartışmanın ardından bölgeden ayrılan Shirah’ın yaklaşık bir dakika sonra SUV tipi aracıyla geri döndüğü ve Taylor’a çarptığı ifade edildi. Shirah’ın olayın ardından kaçtığı, polisle ise ertesi gün iletişime geçtiği aktarıldı.
'ÇOCUKLUK ARKADAŞIYDI'
Sanığın avukatı Harrell Milhouse, mahkemeden daha hafif bir ceza talebinde bulunarak olayın "trajik bir kaza" olduğunu savundu. Milhouse, "Alkolün etkisinde yaşanan bir tartışma kontrolden çıktı. Bunlar çocukluk arkadaşı, en iyi arkadaşlardı" dedi.
Ancak Yargıç Khary Hanible, savunmanın "kaza" iddiasını reddetti. Güvenlik kamerası görüntülerine dikkat çeken Hanible, görüntülerde Shirah’ın aracını bilinçli şekilde mağdura doğru sürdüğünün açıkça görüldüğünü söyledi. Hanible, “Yaşananlarda kazara hiçbir unsur yoktu” ifadelerini kullandı.
'HER YERDE KAN VARDI'
Duruşmada söz alan mağdurun kuzeni Eren Taylor ise, "Yanına gittiğimde her yerde kan vardı. Göğsü, benim ve iki oğlumun isimlerinin yazılı olduğu dövmenin bulunduğu yerden parçalanmıştı" dedi.
Mahkemede konuşan Shirah, Taylor ailesinden özür dileyerek, "Hayatım boyunca yapabileceğim tek şey özür dilemek ve pişmanlığımı ifade etmek. Bu kasıtlı değildi. İnsanlar nasıl görmek isterse öyle görsün ama o gece yaşananların kasıtlı olmadığını biliyorum. O benim en iyi arkadaşımdı" diye konuştu.
'BEN KATİL DEĞİLİM'
Yargıç Hanible’ın, “Sen bir suçlu olmayabilirsin ama bir katilsin” sözleri üzerine Shirah, "Ben katil değilim sayın hakim. Suçlamalar beni bir insan olarak tanımlamaz” yanıtını verdi. Bunun üzerine hakim, "Artık hayatta olmayan bir insan var. Onu sen öldürdün" dedi.
Kararın açıklanması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Shirah, ikinci derece cinayet suçundan 30 ila 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer iki suçtan verilen 10 ila 15 yıl arası cezaların ise eş zamanlı uygulanacağı belirtildi.
Öte yandan Shirah’ın eşi Savanah Collier’ın da “suç sonrası yardım ve yataklık” suçlamasını kabul ettiği, 26 Mayıs’ta hakim karşısına çıkarak ceza almasının beklendiği bildirildi.
Eurovision'da İsrail şiddeti! Salon karıştı, protestoculara sert müdahale: 'Soykırımı durdurun'
New York Times sır gibi saklanan istihbarat raporunu ifşa etti! ABD'nin savaş hesabını bozan gerçek: İran'ın gizli gücü