Yerli çalışan deneyimi platformu: Worksy

Teknoloji

Moderator
Daha önce OGOO Digital’in geliştirdiği JUNO Intranet ürününden bahsetmiştik. OGOO ekibi, şimdi de Worksy ile karşımızda. Şirket, Juno ürün gelişimini devam ettirip 40'dan müşteriye ulaşırken, paralelde Frontline uygulamasını geliştirerek farklı çalışan deneyimi ihtiyaçlarına cevap veren Worksy markasını hayata geçirdi.

Worksy’nin ilk adımları 2019 yılında OGOO şirketinin spinoff’u olarak atıldı. Bu yeni girişimin giderleri kendi ayakları üzerinde durana kadar OGOO tarafından karşılandı.Ana şirketin de ortakları olan Ömer Can, Gökay Akın ve Özcan Şakır’ın yanı sıra uzun yıllardır şirkette yöneticilik yapan Uğur Uğurlu ve Mert Paktaş da Worksy’nin ilk kurulduğu andan itibaren şirket ortakları arasında yerini aldı.

Şirket, 22 kişilik bir ekibe sahip. Şirketin ürün ailesi içerisinde 2 ana ürünü bulunuyor. M365 ekosistemi üzerinde çalışan Worksy Modern Intranet 4 yıldır kullanıcılarına hizmet veriyor. Worksy Frontline App ürünü ise 2022'nin Ocak ayında geliştirilmeye başlandı. 2023 Kasım ayında yayına alınan Worksy Frontline App, AWS üzerinde çalışıyor.

Ekip, uzun yıllardır insan kaynakları, çalışan deneyimi ve organizasyonel iletişim üzerine kişiye/kuruma özel projeler geliştirirken farklı çalışan kitlelerinin farklı ihtiyaç ve beklentileri olduğunu fark etti. Çalışan personalarının gün geçtikçe, özellikle de pandemi süreci ve future of work çalışma modelleriyle birlikte çeşitlendiğini, evrimleştiğini ve değerinin artığını gözlemleyen kurum, şirketler için de bu çalışanları elde tutmanın maliyetinin ve öneminin artığını gördüğünü ifade ediyor.

Worksy, her çalışan grubunun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak; ofiste, mağazada, fabrikada veya evlerinde çalışan gruplara en ideal ve etkili çözümü sunmaya odaklanıyor.

Bulut tabanlı bir çözüm olan Worksy Frontline App, sahada aktif rol oynayan ve masa başı olmayan çalışanlar için özel olarak geliştirildi. Uygulama, perakende, enerji, sağlık, otomotiv, seyahat ve konaklama, bilişim ve telekomünikasyon gibi çeşitli sektörlerdeki kurumsal ve KOBİ ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlandı.


Worksy Modern Intranet ise ofis, hibrit ve uzaktan çalışanlar için kapsamlı bir iç iletişim ve iş birliği platformu. Büyük işletmeler için tasarlanan bu çözüm, bulut tabanlı ve yerinde (on-premises) kurulum seçenekleriyle esnek bir altyapı sunuyor. Worksy Modern Intranet, perakende, enerji, sağlık, otomotiv, BFSI, bilişim ve telekomünikasyon gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren büyük işletmelerin iç iletişim ve iş birliği ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı.


Girişimin öne çıkan verileri​


Worksy, 47 müşteri ve 100 bin çalışan tarafından kullanılıyor. Ürünün 2023 cirosu 500 bin dolar üstüne ulaşmış durumda. Şirketin global rakipleri arasında Staffbase, Appspace, Join Blink, Beekeper, Firstup, Livetiles ve Unily yer alıyor. Türkiye'deki rakipler arasında ise Sorwe, Memotive, Passgage ve Mobil Yaka bulunuyor.

Worksy, SaaS ve Managed SaaS (MSaaS) olmak üzere iki ana kategoride, çeşitlendirilmiş ürünler sunuyor. Bu sayede her müşteri adayının ihtiyacına özel çözümler üretebiliyor ve hiçbir müşteri adayını teklif aşamasında geride bırakmıyor. Aynı şirket altındaki farklı çalışan gruplarının ihtiyaçlarından dolayı her iki ürünü birlikte ve entegre şekilde kullandırma fırsatı da sunuluyor. Böylece müşteri adayları bütünleşik bir deneyim yaşamış oluyor. Girişimin belirttiğine göre; dünyada bu iki modeli tek çatı altında sunabilen sadece 2 rakibi var.

Girişimin öne çıkan özellikleri​


İletişimde segmentasyon ve hedefleme özelliklerine odaklanan Worksy ile çeşitli çalışan gruplarına, uygun kanallar aracılığıyla ve özelleştirilmiş içeriklerle hızla ulaşmanız mümkün. Bu sayede, yeni bir kampanya
veya kurum kültürünüzle ilgili önemli bilgileri, ilgili çalışanlara anında iletebiliyorsunuz. Böylece mesafe ve erişim engellerine rağmen, çalışanlar önemli gelişmelerden haberdar oluyor.

Ayrıca Worksy'nin yapay zeka tabanlı içerik üretimi sayesinde, şirketler çalışanlarına kişiselleştirilmiş ve etkileşimli içerikler sunabiliyor. Bu yaklaşım, şirketlerin geçmiş içerikleri, değerleri ve vizyonunu temel alarak içerik üretim sürecini hızlandırmayı, hata oranlarını azaltmayı ve içerik kalitesini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Buna ek olarak teknik bilgi gerektirmeyen Worksy'nin No-Code form üretimi özelliği, özelleştirilebilir formların kolaylıkla oluşturulmasını sağlıyor. Bu özellik, şirketlerin veri toplama süreçlerini basitleştirirken, operasyonel verimliliği de artırıyor.

Girişimin trendlere ve ihtiyaçlara hızlı adaptasyon sağladığını da belirtelim. Pandemide Sağlıklı Kal modülünü 1 ayda hayata geçiren şirket, deprem felaketi sonrası Worksy Emergency özelliğini kısa sürede yayına aldı. Girişim, 2024'ün ikinci çeyreğinde Yapay zeka destekli içerik üretimi modülünü hayata geçirdi.

Girişimin gelir modeli ve hedefleri​


Gelir modeline baktığımızda, Worksy Modern Intranet'in ilk satın almada tier bazlı bir lisans bedeli olduğunu görüyoruz. Sonrasında aylık ve yıllık abonelik ücreti ile gelir elde ediyor. Worksy Frontline App ise kullanıcı başına aylık ve yıllık abonelik ücreti ile gelir elde ediyor. Ayrıca her 2 ürününde de eklenti (add-on) özelliklerinin satışlarından gelirler elde ediyor.

Worksy ilerleyen dönemde Azerbaycan pazarına adım atarak, ürünlerinin etki alanını genişletmeyi planlıyor. Bu genişlemenin hemen ardından, stratejik öneme sahip olan Birleşik Arap Emirlikleri ve Orta Avrupa pazarlarında varlığını duyurmayı hedefliyor. Girişim, Frontline uygulaması ile de perakende, üretim ve sağlık sektörlerine özel çözümler geliştirmeyi planlıyor.
 
Geri
Üst