Haberler
Moderator
AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özetle şunları söyledi: İran ile ABD arasında başlayan müzakere sürecinde yaşanan tüm sıkıntılara rağmen umutlarımızı kesmiş değiliz. Aklıselimin, sağduyunun sorunları diyalog, diplomasi yoluyla çözme iradesinin eninde sonunda galip geleceğine inanıyoruz.
İsrail’e rağmen olacak
Kana bulanan coğrafyamıza huzur gelecekse aynı şekilde güvenliğini başkalarının güvensizlik içinde olmasına bağlayan İsrail’e rağmen olacak. Çünkü İsrail, en küçük barış umudu belirdiğinde, daha önce defalarca yaptığı gibi bunu sabote etmek için her yolu deneyecek.
Sanchez’e tebrik
Elbette bunu yaparken, Türkiye ve İspanya başta olmak üzere barışın sesini yükselten ülkeleri küstahça hedef almaya da devam edecekler. Buradan Gazze kasabı Netenyahu’nun tehditleri karşısında dik bir duruş sergileyen İspanya Başbakanı değerli dostum Sanchez’i canı gönülden tebrik ediyorum.
Parmak sallayamaz
Şahsıma ve ülkemize sosyal medya üzerinden dil uzatan bebek katillerine bazı gerçekleri tekrar hatırlatıyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti sıradan bir devlet değildir. Hiçbir güç Türkiye’ye ve Türkiye Cumhurbaşkanı’na parmak sallayamaz. Yumuşak başlı, sağduyulu olmamızı, uysal koyun olduğumuz şeklinde kimse yorumlamasın, böyle bir vehme kapılmasın. Biz, toprağın üstünde haysiyetsizce yaşamaktansa, gerektiğinde toprağın altında şereflice yatmayı onurların en büyüğü olarak görürüz. Tayyip Erdoğan olarak, şahsım ve tüm dava arkadaşlarım, hepimiz İstiklâl Marşı ‘Korkma’ nidasıyla başlayan kahraman bir milletin evlatlarıyız. İmkânsızlıklar içinde bile ‘kükremiş sel’ misali bentleri çiğneyip aşan bu millete zincir vuracağını zanneden gafiller, gerektiğinde dağları yırtacak kudret, kuvvet ve kararlılığa sahip olduğumuzu hiçbir zaman unutmasınlar.
Cumhur İttifakı ortağımız MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte ülkemize ve şahsımıza yönelik hadsizlikler karşısında tepki gösteren tüm siyasetçilere teşekkür ediyorum.
Sağlam direniş hattı
Kirli niyetlerin tek tek deşifre olduğu bu dönemde milletçe en sağlam direniş hattımız 18. ayına giren Terörsüz Türkiye sürecimiz olmuştur. Sürecin ülkemiz için stratejik değeri bugünlerde daha net anlaşılmaktadır. Öyle ki Türkiye’nin 40 yıllık terör musibetinden kurtulmasını istemeyen odaklar artık süreçten rahatsızlıklarını gizleme gereği dahi duymuyorlar.
Erdoğan, okul saldırısıyla ilgili konuştu:Yüreklerimize kor bir ateş düştü
Kahramanmaraş’ta okula düzenlenen saldırıyla ilgili sosyal medya hesabındanaçıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Tüm Türkiye’yi derinden üzen silahlı saldırıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza, tüm ailelerimize, özellikle sevgili yavrularımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu elim saldırıda maalesef pırıl pırıl evlatlarımızı ve fedakâr bir eğitimcimizi kaybettik. Kaybettiğimiz canlarımıza yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyor; kederli ailelerine sabır, eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum.
Cumhuriyet savcılarımız, mülkiye ve maarif müfettişlerimiz derhâl başlatılan soruşturmaları titizlikle yürütmektedir. Olay tüm boyutlarıyla mutlaka aydınlığa kavuşturulacaktır. Millî Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlarımız, yaralılarımızla ve hadiseden etkilenen kardeşlerimizle ilgilenmek, acıları paylaşmak ve sürece bizzat vaziyet etmek üzere Kahramanmaraş’a intikal etmişlerdir.
Milletçe hepimizin yüreğine kor bir ateş düşüren böyle bir saldırının siyasi polemiklere ve reyting kaygısına malzeme yapılmaması, vicdani olduğu kadar ahlaki bir görevdir. Acının siyaseti olmaz. Bu süreçte milletimizden yalan ve yanlış haberlere, dezenformasyon içeren paylaşımlara itibar etmemelerini, ilgili kamu kurumlarımızın açıklamalarını dikkate almalarını istirham ediyorum.”
‘İhmali olanlardan hesap sorulacak’
Şanlıurfa Siverek’te bir lisede yaşanan silahlı saldırıya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Müessif ve menfur hadiseyle ilgili soruşturmalar başlatılmış, bir kişi gözaltına alınmış, dört yönetici görevden uzaklaştırılmıştır. Saldırı tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Olayda ihmali ve kusuru olanlardan mutlaka hesap sorulacaktır” dedi.
Gazetecilere ‘erken seçim’ yanıtı
TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Seçim zamanında yapılacak diye hem Ömer Bey hem de Devlet Bey beyanda bulundular. Buradan 14 Mayıs 2028’i mi anlamalıyız? Yoksa sizin de aday olabileceğiniz bir şey mi, formülü mü var?” sorusuna “Aynen öyle zamanında yapılacak” yanıtını verdi.
Dört belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
Antalya Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul (CHP), Niğde Bozköy Belde Belediye Başkanı Muammer Çelikbaş (CHP), Tokat Çat Belde Belediye Başkanı Ali Pelit (YRP) ve Muş Yaygın Belde Belediye Başkanı Selahattin Yalçın (SP) dün AK Parti’ye katıldı. Erdoğan, dört başkanın rozetlerini grup sonrası yapılan kapalı programda taktı.
Şeytanın bacağını kırdık
Yeni yatırımlarla Türkiye’yi enerjide bir üst lige çıkardık. En büyük devrimi ise arama ve sondaj çalışmalarında gerçekleştirdik. Dünyanın en büyük dördüncü derin deniz filosunu kurduk. Karadeniz’deki keşfimizle adeta şeytanın bacağını kırmış olduk. Şu an 4 milyon hanenin ihtiyacını Karadeniz gazından karşılıyoruz. 2026 yılında bu rakamı 8 milyon haneye çıkartacağız. 2028’de 16-17 milyon hanenin doğal gazını kendi kaynaklarımızdan karşılar hale geleceğiz.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti. İletişim Başkanı Burhanettin Duran, YİK toplantısında, bölgede yaşanan çatışmalar, “Terörsüz Türkiye” süreci ve okullarda yaşanan şiddet eylemlerinin ele alındığını belirtti.
Kanada Başbakanı’na özel davet
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanada Başbakanı Mark Carney ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, liderler görüşmede, Türkiye-Kanada ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele aldı. Erdoğan, iki ülke arasındaki münasebetlerin derinleştirilmesine büyük önem atfedildiğini, enerji, savunma sanayi ve hava ulaştırması alanları başta olmak üzere birçok konuda büyük işbirliği potansiyeli bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, Carney’i Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek NATO Ankara Zirvesi ve COP31 Zirvesi’ne davet etti. ● ANKARA Milliyet
Emine Erdoğan’dan başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda yaşanan silahlı saldırı olaylarına ilişkin sosyal medyadan mesaj paylaştı. Erdoğan, “Meydana gelen elim hadiseler, hepimizin yüreğini derinden yaraladı. Bugün, milletçe birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bir gündür. Hayatını kaybeden canlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.