Dünyadan Haberler
Moderator
Görevinden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu salona “Cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganlarıyla girerken tutuklu sanıklar yine ayağa kalktı. İmamoğlu, jandarmanın gösterdiği sandalyeye oturmayı kabul etmeyerekjandarmaların hizasında bulunan, koridor tarafındaki sandalyede oturdu. Jandarma görevlisinin, koridora sandalye getirerek İmamoğlu’nun yanına oturmasının ardından İmamoğlu, “Kimin önünü kesiyorsunuz siz. Ağzımı bantla mı kapatacaksınız?” ifadelerini kullandı. Mahkeme Başkanı, “Size söz hakkı vermediğim halde kürsüye gelerek heyete, savcıya parmak salladınız. Söz hakkı gelince vereceğim. Benim önümde bir kişinin oturması doğru değil” dedi.
Çoklu söz hakkı talebi
İddianamenin özetinin okunmasının ardından söz alan İmamoğlu, iddia makamının kendisine göre şaibeli olduğunu söyledi. Günlerce savunma yapacağını söyleyen İmamoğlu, “Çoklu söz hakkı olması gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşlarımın ve iftiracıların savunmalarından sonra söz hakkı verilmeli” dedi. / HABER MERKEZİ
Erdoğdu ile başladı
İlk savunmayı Eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu yaptı. Erdoğdu, Fatih Keleş’e para götürdüğünün iddia edildiğini anımsatarak “Bir şahıs hapisten çıkmak istiyor. Bir ifade veriyor, ben giriyorum. Bir otelde baz kaydı var. Beşyıldır kullandığım otel. Belediye Başkanı’nın makam odasında baz vermişim. Bunlardan biri tutuklanır mı?” dedi.