Meta Game On programına katılan 15 girişim

Teknoloji

Moderator
Meta ve Game Factory'nin iş birliğiyle hayata geçirilen Meta Game On programına katılmaya hak kazanan girişimler belli oldu. Ocak 2024'te başlayan bu program, sektördeki girişimlere uluslararası alanda daha görünür olma ve büyüme fırsatı sunuyor.

Meta Game On programı, Türk mobil oyun sektöründe bir dönüşüm ve büyüme ivmesi sağlama hedefiyle yola çıktı. Programa katılan girişimler, uluslararası alanda daha rekabetçi bir konuma gelerek sektördeki varlıklarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Programa katılan girişimler, Meta ve Game Factory'nin uzmanlarından mentorluk ve destek alarak oyunlarını geliştirme şansı elde ediyor. Bu desteğin yanı sıra, reklam stratejilerini optimize etme ve uluslararası pazarda rekabet etme gibi konularda da rehberlik alıyorlar. Program, Meta ile iş birlikleri ve sağlanan avantajlarla katılımcılara reklam stratejilerini geliştirme, ödeme kolaylıkları ve sektör liderlerinden destek alma gibi imkanlar sunuyor.

Meta Game On'a katılmayı hak kazanan girişimler​


Spektra Games: Türkiye'de kurulan bir mobil oyun şirketi olan Spektra Games, özellikle yarış ve simülasyon türündeki mobil oyunlara odaklanıyor.

Rotatelab: Mobil ile PC platformları için çeşitli türlerde oyunlar üreten Rotatelab, yarış, simülasyon ve bulmaca gibi çeşitli oyunlar geliştiriyor.

Lokum Games: Mobil oyunlar üzerine odaklanan Lokum Games, çeşitli türlerde oyunlar geliştirerek geniş bir oyuncu kitlesine hitap ediyor. Özellikle Zula ve Zula Mobile gibi popüler oyunlarla tanınıyor.

Apps Teknoloji: A Word kelime oyunuyla mobil oyun sektöründe tanınan Apps Teknoloji; Fashion Battle, Drill and Collect, A Word gibi popüler oyunlarıyla bilinir. Şirket, gelirlerini reklam ve oyun içi satışlardan sağlıyor.

Mage Games: 2022 yılında kurulan Mage Games, oyun stüdyolarının üretim sürelerini hızlandırarak yüksek kaliteli oyunlar geliştirmelerini sağlayan bir platform sunuyor.

Gamester Kids: Eğitim teknolojilerine odaklanan yerli girişim Gamester Kids, Tiny Minies uygulamasıyla çocukların eğitimini teknoloji ve eğlenceyi birleştirerek destekliyor. Uygulama; oyunlar, kitaplar, masallar ve meditasyon gibi çeşitli içerikler sunarak çocukların öğrenme deneyimini zenginleştiriyor.

Gameguru: Şirket, mobil oyun geliştirme sektöründe faaliyet gösteriyor. Popüler oyunlarından biri olan Army Commander ile dünya genelinde milyonlarca oyuncunun dikkatini çekerek 30 milyon indirme barajını aştı.

Fuse Games: Yapay zeka teknolojilerini kullanarak oyuncu deneyimini geliştiren Fuse Games, shooter tarzı oyunlar üzerinde çalışıyor. Şirketin amacı, oyunculara benzersiz ve ilgi çekici deneyimler sunmak.

Metaverse Dijital Teknoloji: Ruins of Istanbul adlı VR korku oyununu geliştiren yazılım şirketi Metaverse Dijital Teknolojileri, metaverse alanında fotoğraf gerçekçi ortamlar oluşturma üzerine odaklanıyor.

Nitrogen Games: Mobil oyun geliştirme ve yayıncılığı sektöründe faaliyet gösteren Nitrogen Games, hiper ve hibrit casual oyunlar üretiyor.

Last Games: 2022 yılında kurulan oyun stüdyosu Last Games; Oh My Pizza-Pizza Restaurant, Hyper Match-Jigsaw Puzzle ve Tires&Fires: Zombie Survival adlı üç oyun geliştirdi.

Kosk Games: Mobil oyun stüdyosu Kosk Games; boyama, bulmaca ve zeka oyunları gibi çeşitli kategorilerde oyunlar geliştiriyor. Kullanıcılara interaktif ve eğlenceli bir oyun deneyimi sunuyor.

Gamer Arena: Kullanıcılarına e-spor turnuvaları, rekabetçi mobil oyunlar ve yapay zeka ürünleri sunan Gamer Arena; FIFA, Clash Royale, PUBG gibi 30'dan fazla oyun için turnuvalar düzenliyor. Şirket, oyunculara özel avantajlar sunmak için GAU Token adlı dijital para birimini kullanıyor.

Steer Studios: Suudi Arabistan merkezli uluslararası oyun geliştirme stüdyosu Steer Studios, oyunculara çığır açan oyun deneyimleri sunmayı hedefliyor. Şirket, Savvy Games Group bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Bratziska Games: Mobil oyunlara odaklanan bir girişim olan Bratziska Games, Pawn Slide : Number Puzzle 3D isimli bir oyun geliştirdi.
 
Geri
Üst