Trump’tan geri adım sinyali

Otomobil

Moderator
69793cdf0d5f87cad27035c2.jpg

Eski Demokrat partili başkanlardan Barack Obama ile Bill Clinton’ın ardından, aralarında Trump’ın eski başkan yardımcısı Mike Pence’in de bulunduğu çok sayıda Cumhuriyetçi siyasetçiden gelen sert tepkiler, Washington yönetimi üzerindeki baskıyı artırdı. Trump yönetimi, eleştirilerin odağındaki isimlerden, Sınır Devriyesi Komutanı Gregory Bovino’yu ve yaşanan olaylarla ilgili diğer bazı yetkilileri Minneapolis’ten çekme kararı alırken, “sınır çarı” olarak nitelendirilen Tom Homan’ı operasyonları denetlemekle görevlendirdi.

Nazi nitelemesi

Zaman zaman Nazi askeri kılığında sokaklarda dolaşması nedeniyle eleştirilen Bonivo’nun Minneapolis’teki operasyonları, “göçmen avı” olarak nitelendiriliyordu. Trump karşıtlarının “Trump’ın milisi” diye nitelendikleri Bonivo’nun görevden çekilmesi, onun teşvik ettiği ve “Nazi yöntemleri” olarak adlandırılan sert yönetim stratejisinden de geri adım atıldığı şeklinde değerlendirildi.

Trump ise dün yaptığı açıklamada öldürülen Alex Pretti ile ilgili süreci yakından takip ettiğini belirterek, “Soruşturma sonucunu görmek istiyorum. Soruşturmayı takip edeceğim. Sonucunu kendim görmek istiyorum” dedi. Pretti’nin ailesine de bir mesaj gönderen Trump, “Tüm durumu inceliyorum. Tüm halkımızı seviyorum. Onun ailesini seviyorum ve bu çok üzücü bir durum” şeklinde konuştu.

Geri