‘Kırmızı çizgimiz açıkça ihlal edildi’

Teknoloji

Moderator
6977e8c62f3815012603f4c6.jpg

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı yapıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantının ardından şunları söyledi:

AÇIK ŞEKİLDE UYARDIK: Burada da Suriye’deki herkesin kazandığı tek Suriye, tek ordu ilkesine bağlılık çerçevesinde tüm etnik grupların ve tüm dini grupların haklarının garanti altına alınacağı bir modelin ortaya çıkmasını ifade ediyorduk. Hangi adı kullanırsa kullansın, hangi harfleri kullanırsa kullansın hiçbir terör örgütünün burada var olmaması gerektiğini net bir biçimde ifade ediyoruz ve bu konuda uzun süredir uyarılarımızı açık şekilde yapıyoruz.

SDG MUTABAKATA UYMADI: Maalesef 10 Mart mutabakatına SDG tarafından uyulmadığı için askeri operasyonlar başladı. SDG ve DAEŞ’in kaybını kim ki Kürtlerin ya da Arapların kaybı gibi kodluyorsa onun Kürt ya da Arap diye bir derdinin olmadığı tarih perspektifi açısından bakıldığında net bir şekilde görülür.

11 TIR YARDIM GÖNDERDİK: (Kobani’ye insani yardım gönderilecek mi?) 11 TIR yadım gönderdik. Bu yardımlar kesintisizi bir şekilde devam edecek. Suriye’deki Kürt kardeşlerimizi o koşullar halimde asla bırakmayacağız.

MÜZE YAPILIYOR: (Cumhurbaşkanı Erdoğan adına müze yapılıyor iddiaları) Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi dönemdeki faaliyetlerini hatırlatacak devletin o zamanki hafızasına boyut katacak şekilde bu müze yapılıyor. Mili Saraylara bağlı çalışacak. Tüm vatandaşlarımızın ziyaretine açık bu dönemde yaşananların gelecek kuşaklara anlatılmasına somut bir alan olacak.

DEM TEPKİSİ: (İmralı heyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek mi?”) Son süreçte ‘Terörsüz Türkiye’ konusunda ortaya koyulan fedakarlığı herkes gördü. Şimdi bazı isimlerin çıkıp Cumhurbaşkanımızı ve Sayın Devlet Bahçeli’ye söyledikleri son derece ahlak dışıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Devlet Bahçeli’ye yönelik bu ifadeleri lanetliyoruz. Onların hukukunun korunması bizim kırmızı çizgimizdir ve bu kırmızı çizgi açıkça ihlal edilmiştir.

Geri