Mert Fırat, Webrazzi XYZ 2024'te CovenLabs'i anlattı

Teknoloji

Moderator
Webrazzi XYZ 2024 konferansı uzun ve keyifli bir günün ardından sona erdi. Konferansta uzmanlar dijital pazarlamadan e-ticarete, yapay zekadan makine öğrenmesine, finanstan içerik üretimine kadar web3 teknolojisinin hayatımıza etkilerini deneyimli bakış açılarıyla anlatıldı.

Etkinliğin son oturumu "Yeni nesil web neleri getiriyor?" adlı başlıklı oturum idi. Oturumda CovenLabs’in kurucusu Mert Fırat, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın sorularını yanıtladı.

Mert Fırat, yeni girişimi CovenLabs'i fiziksel dünyadaki markalara dijital dünyada kişiselleştirilmiş çözümler sunmayı ve Web3 ekosistemini genişletmeyi amaçlıyor şeklinde tanımlarken; CovenLabs'in fon, topluluk, ağ, içerik ve finansal destekler de sağlayacak ve strateji geliştirmekten NFT yaratımına ve tokenizasyona kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunduğunu söyledi.

Mert Fırat, CovenLabs'in kendi web3 projelerini geliştirmenin yanı sıra farklı şirket ve markaların web3 projeleri için de bir kuluçka merkezi olacağını belirtti.


Etkinlik ve ödeme platformu BudyBoo​


CoveLabs'in ürünlerinden biri de BudyBoo. BudyBoo'nun etkinlikler ve ödemeler için bir platform olduğunu söyleyen Fırat, kullanıcıların çeşitli etkinliklere kolayca ulaşma ve katılma imkanı bulduğunu vurguladı. Bu platform aracılığıyla, insanların etkinliklere daha kolay bir şekilde erişebileceğini ve bir araya gelebileceğini hatırlattı. Hem etkinlik organizatörleri hem de katılımcılar için harika bir araç olduğunu dile getirerek, ilgi duyulan etkinlikleri keşfetmek, planlamak ve katılmak için kullanılabilecek bir alan sunduğunu kaydetti.

Mert Fırat, sözlerine şöyle devam etti: "Kullanıcılar, ödemelerin de bu platform üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor. Ödeme süreçlerinin kolaylaştırılmasının da bu avantajlara dahil. Bu sayede, etkinliklere katılımın daha keyifli ve pratik hale geldi. insanların bir araya gelerek etkinlik deneyimlerini daha da zenginleştiriyor. BudyBoo, Das Das'ta gelen ziyaretçiler tarafından kullanılmaya başlandı."

Mert Fırat için asıl başarı, sadece para kazanmak değil, gerçekten istediği şeyi yapmak. Bu yüzden sanatta da benzer bir tutumun gerekli olduğunun altını çizdi. Bir taraftan sanatta olduğu gibi girişimcilikte de ne yapmak istediğini belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için adımlar atmaya odaklanmanın önemli olduğunu ifade etti.

Mert Fırat, eskiden sanatı anlamak için bilgiye erişimi kısıtlı olduğunu söyledi. Web3 ve yapay zeka gibi teknolojilerin sanatın yönetimi ve erişimi konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Fırat, ayrıca bu teknolojiler sayesinde telif hareketlerinin daha kolay izlenebileceğini ve sanat eserlerinin takibinin daha kolay yapılabileceğini açıkladı.

Hatırlatmak gerekirse Mert Fırat, kültür, sanat ve yaşam merkezi DasDas’ı; Muzaffer Yıldırım, Didem Balçın, Harun Tekin ve Koray Candemir ile birlikte kurdu. Daha sonra, 2015 yılında ihtiyaç sahipleri ile destekçileri buluşturan İhtiyaç Haritası'nı Ali Ercan Özgür ile birlikte hayata geçirdi. Son iki yıl içinde, bilet alma deneyimini yeniden tanımlayan bir sosyal keşif ve paylaşım platformu olan Mobilet’i satın aldı.
 
Geri
Üst