Magazin
Moderator

İçerik üreticisi Tuluğ Özlü, YouTube’da yayınlanan ‘İlişki Testi’ programıyla adını geniş kitlelere duyuran Süre tarafından taciz edilen bir kadın dinleyicisinin mesajlarını paylaştı. İsmini vermek istemeyen kadın, staj programı için görüştüğü komedyenin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü. ‘İlişki Testi’ programının yapımcı şirketi İda İletişim, iddialar sonrası Süre’yle artık çalışmayacaklarını duyurdu. İddiaları ‘itibar suikastı’ olarak değerlendiren Süre ise, sosyal medya hesabından hukuki yollara başvuracağını söyledi.
‘Provada soyun’
Bir taciz iddiası da Oda Tiyatrosu’ndan geldi. İstanbul’da faaliyet gösteren tiyatronun yönetmeninin genç oyunculara yönelik taciz içeren davranışlarıyla ilgili açıklama yapan Oyuncular Sendikası, “Yönetmenin, oyunculara rol ile ilgisi olmayan ‘soyunarak prova yapma’ gibi taleplerde bulunduğu, hayır cevabına karışılık tehdit ettiği gelen şikâyetler arasında” ifadeleriyle sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.
Sessizliğini bozdu
Öte yandan Doğa Lara Akkaya’nın taciz iddialarına beş gün sonra yanıt veren Tayanç Ayaydın, “Düşüncesiz davranmış olabilirim ama kimseyi taciz etmedim. Tepkiyi anladığım anda durdum. Kamuoyunda oluşan algının hatamla orantısız şekilde büyüdüğünü görüyorum. İtibarımı korumak için yargı yoluna başvuracağım” ifadelerini kullandı.