Kilosu 3 bin 500 TL: Geleneksel yöntemle hasat başladı

Haberler

Moderator
Kilosu 3 bin 500 TL: Geleneksel yöntemle hasat başladı

Bingöl’ün yaylalarında arıcılar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilen kütük balının hasadı başladı.

8dA__9QPt0GcMrzWiKRD0g.jpg

Bingöl’ün Ilıcalar bölgesindeki yüksek rakımlı yaylalarda, arıcılar tarafından geleneksel yöntemlerle üretilen kütük balının hasadı başladı.
pIKVINlZ7kChQVUrAWMNlw.jpg

Bölgedeki arıcılar, ilkbahar aylarında kütüklerin içerisine yalnızca arıları yerleştiriyor.
sd7vKMOWjU6Raqzug4b20A.jpg

Bu yöntemde, arıların bal yapma sürecine herhangi bir katkı maddesi ya da suni yöntem dahil edilmiyor.
5NOfjNEcO0eLoprHNRhVhg.jpg

Sonbahara doğru kütükler içerisinde olgunlaşan bal, hasat ediliyor. Geleneksel üretim yöntemi sayesinde hem doğallığını hem de besin değerini koruyan kütük balı, piyasada büyük ilgi görüyor.
jBKFCEmVc0y0rWfDmlQZNQ.jpg

Kütük balının hem lezzeti hem de şifa yönünden oldukça değerli olduğunu vurgulayan arıcı Nihat Kanat, kilosunu 3 bin 500 TL’den satışa sunduklarını ifade etti.
 
Geri
Üst