Ağaç kütüğünde üretiyor: Yüksek besin değerine sahip ve sağlıklı

Haberler

Moderator
Ağaç kütüğünde üretiyor: Yüksek besin değerine sahip ve sağlıklı

Kahramanmaraş’ın Engizek Yaylası’nda arıcılık yapan üretici, kovanlarının yanına bıraktığı boş bir ağaç kütüğünde doğal ortamda bal üretti.

D8upPP2yzUaAUgnN06v0LQ.jpg

Kahramanmaraş’ın 2 bin rakımlı Engizek Yaylası’nda arıcılık yapan Yahya Solak, kovanlarının yanı sıra ağaç kütüklerinde de bal üretimi yapıyor.
KGsjA2u5YEuN4afYP2p7Zw.jpg

Yüksek rakımın temiz havası, yaylanın zengin ve endemik bitki çeşitleriyle beslenen arılar, kütüklerin içinde tamamen doğal petekler oluşturuyor. Bu yöntemle elde edilen balın katkısız, yüksek besin değerine sahip ve sağlıklı olduğu belirtiliyor.
6s5qMG4UTUWogiKKvN3Usw.jpg

Yayla florasının sağladığı yoğun aroma ve mineral zenginliği, kütük balını daha da özel kılıyor. Bal üreticisi Yahya Solak, "Kütük balı, doğallığını tamamen koruyan, farklı bir aroma ve lezzete sahip. Yüksek rakımda ve endemik bitki örtüsü sayesinde kalite çok yüksek. Bu aslında ata dede yöntemidir. Dünyanın en birinci balı bunda olur" dedi.
npzoFp9evECuE2VKtuzpag.jpg

Bal üreticisi İsmail Ceritli ise "Bizler yaklaşık 3 ay burada kalırız sağım yaptıktan sonra ürünlerimizi alır buradan ayrılırız" diye konuştu.
 
Geri
Üst