Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarını tahrip davası: Cezası belli oldu

Son Dakika

Moderator
Minguzzi'nin mezarını tahrip davasında karar

Mattia Ahmet Minguzzi’nin mezarına zarar veren Duran Aydın hakkında karar açıklandı.

Kadıköy'de arkadaşlarıyla gittiği pazar yerinde bıçaklanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarı, olayla ilgili davanın görüleceği gün tahrip edildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları ile mezarı tahrip ettiği belirlenen Duran Aydın tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Duran Aydın'ın yargılandığı davanın duruşması Bakırköy 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

"ÇOCUĞA BİR KASTIM YOK" Tutuklu sanık Duran Aydın savunmasında "Mesleğim terzilik ama maddi durumum bozulmuştu. Ben bir süredir mezarlıkta yatıyordum. Olaydan 10 gün önce ben orada yatarken ses geldi kafamı kaldırdım baktım 2 bayan oradaydı. Rahmetlinin anneannesi ve onun arkadaşı gelmiş. Yattığım yerde çam ağaçları vardı oradaki bir arkadaşımdan öğrendiğime göre Minguzzi’nin anneannesi yangın çıkarmış o yüzden zaten kızgındım. Olayın olduğu günün akşamı da yattığım yerdeki çalılar kırılmıştı. Çocuğa bir kastım yok niye benim yerimi yaktılar diye kızdım. Başka bir amacım yoktu tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum. Ayrıca çocuğu öldüren kişileri tanımıyorum. Çocuğu medya haberlerinden biliyordum. Mezarın çocuğa ait olduğunu da yine haberlerden dolayı biliyordum" dedi. 2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI Savcılık mütalaasında Aydın’ın 'İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme' maddesi gereğince cezalandırılmasını istedi. Sanık Duran Aydın 'İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

NE OLMUŞTU? Arkadaşlarıyla 24 Ocak'ta kaykay malzemesi almak için Hasanpaşa Mahallesi'ndeki pazara giden Mattia Ahmet Minguzzi ile B.B. ve U.B. arasında tartışma yaşanmış, pazardan ayrılmak isterken B.B'nin bıçakladığı Minguzzi, U.B. tarafından yerde tekmelenmişti. Ağır yaralanan Minguzzi sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılırken, kaçan 2 şüpheli yakalanarak tutuklanmıştı. Hastanede 9 Şubat'ta hayatını kaybeden Minguzzi'nin Bahçelievler'deki mezarına da zarar verilmişti.

Geri