Dünyadan Haberler
Moderator

Birleşmiş Milletler (BM) sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in 2 Mart’tan bu yana Gazze Şeridi’ne hiçbir insani yardım girişine izin vermediğini belirterek, bölgede 2 milyondan fazla kişinin 'tutsak kaldığını' açıkladı.
Dujarric, Gazze’deki insani yardım stoklarının tükenme noktasına geldiğini ve özellikle çocuklar başta olmak üzere sivil halk arasında 'stres düzeyinin yüksek' olduğunu aktardı.
Gazze'deki su altyapısının yaklaşık yüzde 90'ının tamamen ya da kısmen tahrip edildiğini kaydeden Dujarric, İsrail’in uluslararası hukuk uyarınca gıda, tıbbi malzeme ve kamu hizmetleri sağlama yükümlülüğü bulunduğunu hatırlattı.

Dujarric, BM'nin insani yardım malzemelerinin de tükenmek üzere olduğu konusunda uyardı.
İlginizi Çekebilir
EN AZ 51 BİN 65 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Gazze’deki ateşkesi 18 Mart'ta tek taraflı olarak bozan İsrail, katliamlarına yeniden hız kazandırmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 51 bin 65’e ulaştığı bildirilmişti. En az 116 bin 505 kişinin ise yaralandığı aktarılmıştı.
‘X’in kadın avcısı Musk’
Almanya'yı sarsan seri cinayet! Palyatif doktorun 90 hastayı anestezi ve kas gevşeticiyle öldürdüğü düşünülüyor