Mide yanmasını anında geçiren yöntem: Aç karnına suyla karıştırıp içmek yetiyor

Sağlık

Moderator
Mide yanmasını anında geçiren yöntem: Aç karnına suyla karıştırıp içmek yetiyor

Mide ekşimesi genellikle baharatlı, yağlı veya asitli yiyecekler, stres veya aşırı yemek yemenin tetiklediği aşırı mide asidi üretiminden kaynaklanır. Ilık limon suyu, aloe vera suyu, rezene tohumu, zencefil çayı, soğuk süt, muz, hindistan cevizi suyu, fesleğen yaprakları ve ılık suyla bal gibi çeşitli doğal yöntemler midenin rahatlamasını sağlar. Bu doğal yöntemler asidi nötralize eder, mideyi yatıştırır ve sindirime yardımcı olur.

1hK26kjVYUOnoGOvygQYIw.jpg

Mide ekşimesi, mide aşırı gastrik asit ürettiğinde ortaya çıkar, bu da mide astarını tahriş eder ve rahatsızlığa yol açabilir.
rNXwvbumf0Sj7QxiBK3riw.jpg

Genellikle göğüste veya üst karında yanma hissiyle ilişkilendirilen bu duruma genellikle mide ekşimesi denir.
EMYY5ljDF0qpb-yF8UmsNg.jpg

Aşırı gastrik asit üretimi, asit salgısını uyaran baharatlı, yağlı veya asitli yiyecekler tüketerek tetiklenebilir. Diğer yaygın tetikleyiciler arasında stres, aşırı yemek yeme, kafein veya alkol tüketme, sigara içme ve yemekten hemen sonra uzanma yer alır.
TiLrpys75kCijdmcoQPdBA.jpg

Asitlik, gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) gibi tıbbi rahatsızlıklardan veya steroid olmayan anti-inflamatuar ilaçlar (NSAID'ler) gibi bazı ilaçlardan da kaynaklanabilir.
Y64v_5srhEG_9FjVKtMK3w.jpg

Kronik asitlik tedavi edilmezse, özofajit, peptik ülser veya Barrett özofagusu gibi komplikasyonlara yol açabilir. Asitliği yönetmek genellikle diyet değişiklikleri, stres azaltma ve bazı durumlarda asit üretimini düzenlemek için antiasit veya diğer ilaçların kullanımını içerir.
H1Ks3QIewkC-a9BAdVCyag.jpg

LİMONLU SULimon suyu ya da limonlu ılık su mide pH'ını dengeler ve sindirimi destekler. En iyi sonuçlar için yarım limonun suyunu ılık suyla karıştırın ve aç karnına için.
jhfycpP64U21auklQEi8eA.jpg

Aloe Vera suyu mide zarını yatıştırır ve iltihabı azaltır; kahvaltıdan önce suyla karıştırılmış 1-2 yemek kaşığı taze aloe vera suyu tüketin.
-9Tln1nXGUSLr0LS9K0uRA.jpg

Rezene tohumları mide asidini azaltır ve sindirimi destekler; Bir çay kaşığı rezene tohumu çiğneyin veya rahatlatıcı bir çay haline getirin.
45Ga5KOaN0CfSIi8ts0pSA.jpg

Zencefil çayı, asidi nötralize ederek ve mide bulantısı ile şişkinliği azaltarak mideyi yatıştırır. Taze zencefil dilimlerini suda kaynatın, süzün ve etkili bir rahatlama için yavaşça yudumlayın.
lVdHN76PLEiXER3CJAc-2w.jpg

Soğuk süt, midedeki asiditeyi anında nötralize eder. Sabahleyin rahatlatıcı bir rahatlama için küçük bir bardak soğuk yağsız süt için.
oc17bYQTGEGkrNFNNdGY4g.jpg

Muz, mide astarını yatıştıran ve koruyan doğal antiasitlerdir. Sabahleyin asitliği önlemeye yardımcı olmak için olgun bir muz yemeyi deneyin.
aXwNavaw2U6LwyXtmcpNfw.jpg

Hindistan cevizi suyu midedeki asidi nötralize etmeye yardımcı olur. Aç karnına taze hindistan cevizi suyu içmek, asitliği azaltmaya ve gün boyunca daha iyi sindirime yardımcı olabilir.
VYJCQPli30C8BwRbch4kbQ.jpg

Fesleğen yaprakları veya Tulsi olarak da bilinir, asit üretimini azaltmaya yardımcı olur ve midedeki tahrişi yatıştırır. Birkaç taze yaprağı çiğnemek veya bunları çay haline getirmek de asitlikten kurtulmayı sağlar ve sindirime yardımcı olabilir.
f59E8scHUEKIWtsU4Gutbg.jpg

Bal ve ılık su mide zarını kaplayarak asitliği azaltır. Bir tatlı kaşığı balı ılık suya karıştırın ve asitlikten etkili bir şekilde kurtulmak için yemeklerden önce için.Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.
 
Geri
Üst