Sağlık
Moderator
Göz sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeyi önemsemeniz gerekir. Göz görüşünü iyileştirmek için bazı gıdaları beslenme listenize ekleyebilirsiniz. Bu besinler gözleri güçlendirerek vücudunuzun daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilir.
Sağlıklı beslenme yaşlanma ve katarakt, kuru göz sendromu gibi durumlar nedeniyle oluşan görme kaybını iyileştirebilir. Yeşil yapraklı sebzelerin veya yağlı balıkların tüketim miktarını artırmak göz sağlığınız için önemli. 10 göz doktorundan 8'i, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller gibi faktörlerin alımının gözün işleyişi ve yaşa bağlı göz bozukluklarının önlenmesi için oldukça yararlı olduğuna inanıyor.
Somon gibi balıkların etinde bulunan omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri, retina sağlığının korunması ve kuru göz sendromunun en aza indirilmesi için gereklidir.
Meyvelerden, sebzelerden ve kuruyemişlerden elde edilen E ve C vitaminleri ve diğer antioksidanlar, gözleri ultraviyole ışınlarından kaynaklanan oksidatif stresten ve katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonuna neden olabilen sorunlardan korurÖrneğin, ıspanakta ve diğer yapraklı sebzelerde bulunan vitaminler, mavi ışığı engelleyerek gözler için koruma görevi gördüğüne inanılır.
Çinko, kabuklu deniz ürünlerinin ve baklagillerin çoğunda bulunur ve ayrıca retina sağlığı ve net görüşün savunulması açısından önemlidir. İyi bir diyete ek olarak, zayıf göz görüşünü normale döndürmek ve ayrıca göz sağlığı ve berraklığı için uzun süre zararlı olabilecek diğer hastalıkların gelişimini geciktirmek için bu besinlerin diyete dahil edilmesi gerektiği açıktır.Temel besinler açısından zengin, dengeli bir diyet, sağlıklı görüşü korumaya ve yaşa bağlı görme sorunları riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Ispanak: lutein ve zeaksantin açısından zengin Karalahana: A ve C vitamini açısından zengin
Portakal: C vitamini açısından zengin Çilek: C vitamini ve antioksidan açısından zengin
Somon: omega-3 yağ asitleri açısından zengin Sardalya: omega-3 ve D vitamini açısından zengin
Badem: E vitamini açısından zengin Ayçiçeği çekirdeği: E vitamini ve çinko açısından zengin
Yumurta: lutein ve zeaksantin açısından zengin Havuç: A vitamini açısından zengin
Tatlı patates: A vitamini açısından zengin Avokado: lutein ve zeaksantin açısından zengin Bitter çikolata: flavonoid açısından zenginBu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir. Makalenin içeriğinden yola çıkarak okurun kendi başına koyduğu teşhislerden ntv.com.tr sorumlu değildir. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz varsa doktorunuza danışın.