Beşinci kattan düştü, 5 ay sonra hayata döndü: Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum

Haberler

Moderator
67064209236a13f487d46181.jpg

Ahmet Furkan Çetin, 29 Nisan'da Eskişehir'deki evinin balkonundan düştü. Hastaneye kaldırılan Çetin'in omurgası ile vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar, yemek ve nefes borusunda da delik tespit edildi.

Eskişehir'de önce Yunus Emre Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde solunum cihazına bağlı olarak 38 gün tedavi gören Çetin, daha sonra omurilik ameliyatı için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Çetin, ameliyatın ardından bir süre daha Eskişehir'de yoğun bakımda tedavi gördü.

67064313236a13f487d46188.jpg

Solunum cihazına bağlı olarak, yemek ve nefes borusundaki deliğin kapatılması için 16 Temmuz'da İzmir'deki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Çetin'in nefes ve yemek borusundaki delik, 1 Ağustos'ta 5 saatlik ameliyatla kapatıldı.

Ağustos ayının sonunda fizik tedavi görmeye başlayan Çetin, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından rahat bir şekilde nefes almaya ve yürüteç yardımıyla adım atmaya başladı.

Sevgilisi kazada yaralanan motosikletli çılgına döndü! Bunu öldüreceğim

67064305236a13f487d46186.jpg

"BİR RESTORAN AÇMAK İSTİYORUM"

Aşçılık yapan Ahmet Furkan Çetin, AA muhabirine, mesleğini çok sevdiğini, 2021 yılında bir televizyon kanalında aşçılık yarışmasına katıldığını ancak yaşadığı sorunlar nedeniyle mesleğine ara vermek zorunda kaldığını söyledi.

Aynı evi satın almak isteyince ortalık karıştı! Dayısını bıçaklayarak öldürdü

67064328236a13f487d4618a.jpg

Sağlığının her geçen gün daha iyiye gittiğini anlatan Çetin, "Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. İnsan bazı şeylerin kıymetini kaybedince daha iyi anlıyor. Sağlığıma tamamen kavuştuktan sonra Eskişehir'de bir restoran açmak istiyorum. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim, bu tarz olaylarda moral çok önemli. Her zaman kendime inanıyordum. 5 gündür yürüteçle yürüyorum en kısa sürede normal yürüyerek aktif spora başlamak istiyorum." dedi.

İstanbul Boğazı için rapor: Afalinalar açlıktan zayıfladı

67064337236a13f487d4618c.jpg

"AŞAMA AŞAMA BU HALE GELDİ"

İzmir'de ameliyatını yapan Prof. Dr. Kenan Can Ceylan da yemek borusunda oluşan delik nedeniyle sıvıların akciğere kaçması sonucu Çetin'de zatürre geliştiğini buna bağlı olarak solunum sıkıntısının oluştuğunu söyledi.

Önce yoğun bakımda hastanın ameliyata uygun hale getirildiğini aktaran Ceylan, şöyle konuştu:

Alıntı Metni

67064343236a13f487d4618e.jpg

Hastanın yoğun bakım servisi sorumlusu Prof. Dr. Cenk Kıraklı ise kendisini ameliyata hazır hale getirmek için uzun süre çabaladıklarını, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini hiçbir zaman bırakmadığını söyledi.

Anne Nezihat Çetin, zor bir süreç yaşamalarına rağmen sonunun iyi olduğunu, oğlunun sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

Geri