Yoğurdun içine 1 kaşık ekleyince faydası katlanıyor: Bağırsakların 2 malzemeli doğal ilacı

Sağlık

Moderator
Yoğurdun içine 1 kaşık ekleyince faydası katlanıyor: Bağırsakların 2 malzemeli doğal ilacı

Yoğurt, sağlığı ve bağışıklığı desteklemeye yardımcı olan probiyotikler içerir. Sindirim sisteminin dostu olan ve bağırsak bakterilerini yok eden yoğurdun faydasını artıran bir yöntem var. Yapılan yeni bir çalışmada yoğurdun içine eklenen bir kaşık balın sayısız faydası olduğunu gösteriyor.

ESr8pr8OCki8N_RqqjXaew.jpg

Yoğurt, vücut sağlığı için faydaları saymakla bitmeyen güçlü probiyotik kaynaklarından biri. Yoğurtla ilgili yapılan bir çalışmada yoğurtdun faydasını artıran bir yöntemin olduğu ortaya çıktı.
0nFUQfuV-Uivuq4fED9WWA.jpg

Probiyotik faydaları için düzenli olarak yoğurt yiyorsanız, bal eklemek bakterilere hafif bir destek sağlayabilir. Ayrıca Beslenme uzmanları yoğurdu tek başına tüketmekten hoşlanmayan kişiler için yoğurda az miktarda bal eklemenin lezzeti artırabileceğini söylüyor.University of Illinois at Urbana-Champaign Üniversitesi'nde yapılan çalışmada yoğurdun içine bir kaşık süzme bal eklemenin sindirim süreci sırasında probiyotik canlılığını artırdığı bulundu.
N0Z2Sq1SHEWVhxnbrDOPeQ.jpg

Yoğurt ve bal karşımı çok sık tüketiklen ve bilinen bir yöntem. Yapılan bu çalışmada bir porsiyon yoğurda bir yemek kaşığı bal eklemenin bağırsaktaki probiyotiğin hayatta kalmasını artırmaya yardımcı olduğu bulundu.Diyetisyen olan Dolores Woods, düzenli olarak fermente gıdalar tüketen çoğu insanın sindirim sürecinde iyi bakterilerin yok olması konusunda endişelenmesine gerek olmadığını söylüyor.
abnWKDN5sEqrLvtZ5xAS4A.jpg

Woods, Verywell'e yaptığı açıklamada, "Eğer bunları her gün yiyorsanız veya sadece bu yiyecekleri dahil ettiğinizden emin oluyorsanız, bu bağırsaklarınıza yardımcı olacaktır." dedi.
XTN71EbB4UCXsdvUTfZK3g.jpg

Yoğurt probiyotikler içerir, bu da sindirim sağlığını destekler. Bal, sindirimi kolaylaştıran enzimler içerir. Her iki bileşen de bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminler ve mineraller sağlar. Balın antibakteriyel özellikleri vardır.
jykZjB0kgEalG9J-aPo5lQ.jpg

Bal, doğal bir enerji kaynağıdır. Yoğurtla birleştiğinde, hem uzun süreli enerji hem de hızlı bir enerji artışı sağlar. Özellikle spor öncesi tüketildiğinde vücudunuzun daha dinamik olmasına yardımcı olabilir.
5MYxjKQbGUux-dfdZjLiwQ.jpg

Yoğurt, tok tutan bir gıda olduğu için kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Bal, tatlı ihtiyacını doğal yollarla karşılar. Yoğurt, kalsiyum ve protein açısından zengindir, bu da kemik sağlığını destekler. İçerisinde yüksek kalsiyum bulundurduğundan kemik erimesini geciktirdiği söyleniyor.
GcHa-BoJ_kaM5numfQmRlg.jpg

Bal içerisinde folat ve bolca C vitamini barındırmasından dolayı yoğurtla beraber tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuda enerji veriyor. Diş ve diş eti hastalıklarını tedavi edici özelliği olduğu söylenmektedir. Özellikle diş eti çekilmesine iyi geldiği bilinmektedir.UYARI: Bu karışımı sabah kahvaltısında veya atıştırmalık olarak tüketmek, sağlığınıza katkıda bulunabilir. Ancak, aşırıya kaçmamakta fayda var, çünkü bal yüksek şeker içeriğine sahiptir. Bu nedenle balı ölçülü bir şekilde yoğurda eklemek gerekir
 
Geri
Üst