Sağlık
Moderator
Sabahları çiğ Hindistan cevizi yemek çok sayıda fayda sağlar. Hindistan cevizi, protein ve lif gibi çeşitli besin maddelerinin yanı sıra demir, manganez ve bakır gibi birçok temel mineralin de güç merkezidir. Sabahın ilk saatlerinde çiğ Hindistan cevizi yemenin vücuda inanılmaz faydaları olabilir.
Çiğ hindistan cevizinin içerisinde sağlıklı yağlar bulunur. Bu yağlar bağırsak sağlığı için iyi bir seçenek olabilir.
Çiğ Hindistan cevizinin lifi ve sağlıklı yağları bağırsak bakterilerini destekler ve sindirimin düzenliliğini destekler. Hindistan cevizinin yüksek lif içeriği kabızlığı önlemeye yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini destekler.
Çiğ hindistan cevizindeki orta zincirli trigliseritler (MCT'ler) uzun süreli enerji sağlar. Ayrıca zihinsel berraklığı destekler ve kafa karışıklığı ve beyin sisi gibi durumları önler. Hindistan cevizi yemek, elektrolit dengenizi doğru şekilde koruyarak hafızanızı keskinleştirir.
Çiğ Hindistan cevizinin lifi ve sağlıklı yağları sizi tok tutar ve istekleri azaltır. Bu, açlık sancılarını bastırmaya ve inatçı göbek yağlarını yakmanıza yardımcı olabilir.
Her gün Hindistan cevizi yemek kilo kaybına yardımcı olabilir. Isı üretmek için kalori yakma süreci termojenez olarak bilinir ve Hindistan cevizinde bulunan orta zincirli trigliseritler (MCT'ler) tarafından hızlandırılabilir.
Çiğ Hindistan cevizinin laurik asidi, bağışıklığınızı güçlendirebilen ve hastalıkları önlemenize yardımcı olabilen antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Hindistan cevizinin antioksidanları ve polifenolleri bağışıklık fonksiyonunu destekler.
Çiğ Hindistan cevizinin sağlıklı yağları, sabahın erken saatlerinde tüketildiğinde cildi nemlendirir ve besler.
Hindistan cevizinin besinleri, özellikle protein ve demir, saç büyümesini destekler ve saçları parlak ve ışıltılı hale getirir. Bu ayrıca saç incelmesini ve saç dökülmesini de önleyebilir.
1. Taze ve organik Hindistan cevizi seçin.2. Az miktarda tüketin (1-2 yemek kaşığı) ve toleransınıza göre ayarlayın. Sabahın erken saatlerinde 2 küçük parça çiğ Hindistan cevizi yiyebilirsiniz.
3. Çiğ Hindistan cevizini rendeleyin, parçalayın veya doğrayın ve salata sosu olarak kullanın veya seçtiğiniz herhangi bir yemeğin üzerine serpin.4. Tazeliğini korumak için çiğ Hindistan cevizini hava geçirmez bir kapta saklayın.ÖNEMLİ! Herhangi bir sağlık problemi yaşamamak için Hindistan cevizini tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışın.