300 bin yıllık uykudan uyandı! Kuzeyden yayılacak, önceki salgınları unutun

65ae23434d41ac7f2fd68449.jpg

İngiliz medyası beş gün önce Çin'de farelerde test edilen bir virüsün yüzde yüz öldürücülüğe ulaştığını yazdı. Pekin'deki Çin ordusuyla bağlantılı bilim insanları, pangolinlerde bulunan ve GX_P2V olarak bilinen Kovid benzeri bir virüsü klonladı. Virüsün farelerde nasıl tepki vereceğini öğrenmek isteyen uzmanlar bütün farelerin ölmesiyle birlikte deneyi tamamlayamadılar. Klonlanan virüsün akciğerlerde değil beyinde yayıldığını belirten uzmanlar, farelerin ölüm nedenini ise beyin enfeksiyonu olarak açıkladı.

milliyet.jpg


Devasa pitonu gören aile telefona sarıldı: 'Ona karşı hiçbir şey yapmayacağız'

ZOMBİ VİRÜSLER TEKRAR HAYATA DÖNDÜ


Dünyada ses getiren bu çalışma sonrası Guardian gazetesi, insanlığın yeni ve tuhaf bir salgın tehdidiyle karşı karşıya olduğu konusunda bir analiz yayınladı. İklim değişikliği nedeniyle kutuplarda donan buzların içindeki "antik virüslerin" tekrar canlanacağını belirten uzmanlar, bu "zombi" virüslerinin küresel bazda birçok insanın ölümüne yol açabileceğini belirtti. Bu bağlamda bilim insanları, eski mikroorganizmaların neden olduğu bir hastalığın erken vakalarını tespit edecek bir Arktik izleme ağı planlamaya başladı.

Aix-Marseille Üniversitesi'nden genetikçi Jean-Michel Claverie, "Şu anda pandemik tehditlere ilişkin analizler, güney kutbundan ortaya çıkıp daha sonra kuzeye yayılabilecek hastalıklara odaklanıyor" dedi ve ekledi:

Alıntı Metni

Rotterdam'daki Erasmus Tıp Merkezi'nden virolog Marion Koopmans ise kuzey kutbunda çocuk felcinin antik versiyonu olan virüslerin bulunduğunu hatırlattı ve 2014 yılında Sibirya'da donmuş virüslerin tekrar hayata döndüğünü aktardı. Burada bulunan virüslerin birçoğu yaklaşık 50 bin yaşındaydı ve çiçek virüsü ve herpesin genom patojenini taşıyordu.

Türk genci Hamza'ya nikah masasında büyük şok! Sınır dışı ettiler

ÖLÜMCÜL GLOBAL PANDEMİ


Öte yandan dünyadaki salgın hastalıkların çıkmasının en büyük nedenlerinden birinin arazi kullanımındaki değişiklikler olduğunu hatırlatan Guardian gazetesi, Nipah virüsünun insanlar tarafından yaşam alanlarından uzaklaştırılan meyve yarasaları tarafından yayıldığını benzer şekilde maymun çiçeği hastalığının da Afrika'da artan kentleşme sonucu olduğunu bildirdi. Kutuplardaki tehlike ise insan türünün alışık olmadığı ve karşılaşmadığı virüsler. Tahmini olarak 300 bin yıl önce yaşamış bu virüsler modern insandan öncesine dayanıyor dolayısıyla mikroplarla hiç temas edilmediği için ölümcül olması ve global bir pandemiye yol açma riski taşıyor.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri! Korkutan tahminler: Büyük kriz, savaş ve açlık krizi
'Sevgilim beni annemle aldattı' diye video çekti, sosyal medya yıkıldı
 
Geri
Üst