Üç ilde orman yangını: Biri kontrol altına alındı, ikisine müdahale sürüyor

Haberler

Moderator
Üç ilde orman yangını: Biri kontrol altına alındı, ikisine müdahale sürüyor

İzmir, Çanakkale ve Muğla’dan orman yangını haberleri geldi. İzmir’in Narlıdere ilçesinde başlayan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili olarak 1 kişi gözaltına alındı. Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Muğla’daki yangın ise Milas ilçesinde kızılçam ormanlarıyla çevrili bölgede başladı. Bu yangına da havadan ve karadan müdahale ediliyor.

sGHT1XO4xkyx9UbJSR8-Tw.jpg

İzmir ve Çanakkale’de orman yangını çıktı. İzmir’in Narlıdere ilçesindeki yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Eceabat’taki yangına ise havadan ve karadan müdahale sürüyor.
RJb95FtpS0CH56mEWucJJw.jpg

Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki Kumköy mevkisindeki ormanda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekiler, durumu orman ekiplerine bildirdi.
wjLtjDOs9E6zZBUCQjh0cw.jpg

Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda personel sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.
6hU7Tq7NHkSqbqEIhJ16qw.jpg

Muğla’nın Milas ilçesinde de orman yangını çıktı. Yangın, ilçedeki Demirciler Mahallesi’nde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda, saat 14.00 sıralarında başladı.
sVo33eFSdEK_e0lVueUZ7Q.jpg

Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbarla bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz ve 5 su ikmal aracı ile çok sayıda personel sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.
Eyp--9YZsU2w0Y4uIDNJbA.jpg

İzmir’in Narlıdere ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Narlıdere Mezarlığı üzerindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 2 helikopter, 25 arazöz, 5 su ikmal ve 4 dozer ile itafiye ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI Yangının, mezarlıktaki tadilat sırasında kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı öne sürüldü.Polis, kaynak çalışmasını yaptığı iddia edilen 1 kişiyi gözaltına aldı.
 
Geri
Üst