Hafta sonu hava nasıl olacak? 18 şehir için sarı kodlu uyarı yapıldı: Sel ve su taşkınlarına dikkat (İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu)

Haberler

Moderator
Hafta sonu hava nasıl olacak? 18 şehir için sarı kodlu uyarı yapıldı: Sel ve su taşkınlarına dikkat (İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu)

Yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, hafta sonu yerini sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın 18 kent için sarı kodlu uyarıda bulundu. Başkent Ankara, Afyonkarahisar, Ağrı, Artvin, Bolu, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Kars, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Rize, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Ardahan ve Karabük’te sağanak yağış nedeniyle sel ve su taşkını beklentisi var. Ankara Valiliği, yarın saat 12.00’den 21.00’e kadar şiddetli yağış beklendiğini bildirdi. İşte il il hafta sonu beklenen hava durumu…

MbG61WNW90mNQnNMwx7vqg.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminelerine göre yarın 18 kentte sağanak beklentisi var.
-idoKfdSnEi6WAxnVbM22Q.jpg

Başkent Ankara, Afyonkarahisar, Ağrı, Artvin, Bolu, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Kars, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Rize, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Ardahan ve Karabük’te beklenen yağış nedeniyle sarı kodlu uyarı verildi. Vatandaşlardan sel ve su taşkınlarına karşı tedbirli olunması istendi.
SCU78XnR-EmDN9o6HSdf-g.jpg

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre, bugün il genelinde öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Yağışın kuvvetli olacağının aktarıldığı açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.
fz7o1gWHR0qsfIlCpj-3Qg.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yarın öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bayburt çevreleri ile Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.
QjYh6gMoQUafn_pkT7Y3NQ.jpg

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
G-Xb-RYemk6_bEawANUnoA.jpg

50EML3x2pUG8E0QIaCy8vA.jpg

Kelv0XakWkusU4veTzG3gQ.jpg

NXJNFRyn8U6u_p-2UOphjw.jpg

hVFLb6cipkKt4El4LKBh1g.jpg
 
Geri
Üst