Magazin
Moderator
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde örnek bir dayanışma hikayesi yaşandı. Yozgat’tan hasat için bölgeye gelen Fikret Bolat’ın biçerdöveri, Hanköy Mahallesi’nde tarlada çalıştığı sırada çıkan yangında tamamen yandı.
Aşırı sıcaklar, rüzgar ve kuru ekinlerin etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler biçerdöveri sardı. Çevredeki çiftçilerin tüm müdahalelerine rağmen yangın söndürülemedi. İtfaiye ekiplerinin kontrol altına aldığı yangının ardından biçerdöver kullanılamaz hale geldi.
Son dakika... 'Ahbap' soruşturmasında Oğuzhan Uğur gözaltına alındı
EKMEK TEKNESİ KÜL OLDU
Geçim kaynağı olan biçerdöverini kaybeden Fikret Bolat, büyük üzüntü yaşadı. Bolat’ın yaşadığı çaresizliğe tanıklık eden Hanköy sakinleri ise duruma kayıtsız kalmadı.
Köylülerden biri yaşananları, "Hanımıyla konuşurken ağlamasını gördüm, üzüldüm. Gerçekten çok sevindi adam. O sevinince biz de sevindik. Köyüme de çok teşekkür ediyorum." ifadeleriyle anlattı.
'BUGÜN ONA, YARIN BİZE' DEDİLER
TRT Haber'in haberine göre yangının dumanı dağılır dağılmaz Hanköy’de imece ruhu yeniden canlandı. Köy muhtarı ve imamın öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.
Köylülerin hepsi, “Bugün ona, yarın bize” diyerek kampanyaya destek verdi. Köy kıraathanesinde yürütülen yardım çalışmasında herkes imkanı ölçüsünde katkıda bulundu.
Esenyurt'ta kılıçlar çekildi! Apartman önünde başlayan tartışma dehşete döndü
YAKLAŞIK 1 MİLYON TL TOPLANDI
Kısa sürede büyüyen kampanya sonucunda yaklaşık 1 milyon TL toplandı. Toplanan para, biçerdöveri kullanılamaz hale gelen Fikret Bolat’a teslim edildi.
'BİZ ALLAH İÇİN YAPTIK'
Hanköy Mahalle Muhtarı Abdullah Avşar, yapılan yardımın karşılık beklenmeden gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu insanların hiçbiri bu adamı hiç tanımıyor. Biz Allah için yaptık" dedi.
'ŞEREFİMİZ BUNU KABUL ETMEZDİ'
Kampanyaya destek veren bir başka köy sakini ise, "Şimdi o adam buradan eli boş dönse bizim şerefimiz bunu kabul etmezdi. Adama yardım ettik. Keşke daha fazla yardım edebilseydik" ifadelerini kullandı.
Eşi tarafından burnu ısırılıp koparılan İmran dehşeti anlattı: Acıyla balkondan atlamayı düşündüm
'KARDEŞLİK GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK'
Hanköy sakinleri, yardım sırasında memleket ayrımı yapmadıklarını vurguladı. Bir başka köy sakini ise, "Yozgatlı, Ankaralı, Diyarbakırlı hiç ona bakmadık. Biz kardeşlik görevimizi yerine getirdik" diye konuştu.
Hanköylüler, tanımadıkları bir çiftçinin yeniden umut bulmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşarken, sergiledikleri dayanışmayla Türkiye’ye örnek oldu.
Infografik Görsel (Quality Image)