Otomobil
Moderator
HABER MERKEZİ- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 TV'de açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Türkiye’de bulunan 105 Güzel Sanatlar Lisesi’nde yaklaşık 20 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu okullarda binin üzerinde müzik öğretmeninin görev yaptığını belirtti. Bu güçlü altyapıyı değerlendirmek istediklerini ifade eden Tekin, “Milli takımımızın maçlarında kullanılabilecek bir marşı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte ortaya çıkaralım istedik” dedi.
Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid 14 yıl sonra bir ilki yaşadı! Arda Güler ilk 11'de sahaya çıktı
Yarışmanın tamamen eğitim odaklı bir süreç olacağını vurgulayan Tekin, seçilecek marşın Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte değerlendirileceğini söyledi. Uygun bulunması halinde, ortaya çıkacak eserin Milli Takım organizasyonlarında kullanılabileceğini ifade etti.
LGS SINAV TAKVİMİ DEĞİŞTİ
Bakan Yusuf Tekin'in açıklamaları şöyle; "Biz tabii sınav takvimimizi ilan ederken, bizim eleme maçlarımızın takvimi belli değildi. Elemeleri geçip geçmeyeceğimiz de net değildi. Biz ÖSYM ile oturduk, LGS ve YKS’nin tarihini kendi takvimimize göre oluşturduk ve ilan ettik. Daha sonra Romanya ve Kosova’yı yendikten sonra, Kosova maçı bitince bir baktık ki 14 Haziran sabahı saat 07.00’de ilk Dünya Kupası maçımız var.
İlginizi Çekebilir
Hemen arkadaşları aradım. “Hukuken ve teknik olarak bir sıkıntı yoksa, çocuklarımız maçı rahat rahat seyretsin diye sınav saatini değiştirebilir miyiz?” diye sordum. Arkadaşlar çalıştılar ve hukuki ya da teknik açıdan aşılmayacak bir engel olmadığını söylediler. Bunun üzerine, çocuklarımız anneleri ve babalarıyla birlikte milli maç heyecanını rahatça yaşasınlar diye sınavı bir gün önceye aldık.
"CUMA GÜNÜNÜ DE TATİL ETTİK"
Ayrıca Cuma gününü de tatil ettik. Çünkü sınav öncesinde okullarımızda hazırlık tedbirleri alıyoruz. Bu tedbirlerin daha rahat alınabilmesi için örgün eğitim kurumlarımızda Cuma gününü idari izin ilan ettik. Dolayısıyla cuma ve cumartesi bu şekilde planlandı. İnşallah milli takımımız da başarılı olur.
SINAV SONUÇ TAKVİMİ DEĞİŞECEK Mİ?
Sonuçların açıklanmasında ise herhangi bir değişiklik yok.Buraya gelirken Futbol Federasyonu Başkanımızla konuştum. Çocuklarımızı mutlu eden bu karardan dolayı teşekkür ettiler.
OKULLARDA MİLLİ TAKIM İÇİN MARŞ YARIŞMASI BAŞLIYOR
Bu vesileyle bir şey daha paylaşmak istiyorum. Biz de başka bir şey yapmaya karar verdik. Şu anda Türkiye genelinde 105 Güzel Sanatlar Lisemiz var. Bu okullarda yaklaşık 20 bin öğrencimiz eğitim alıyor. Ayrıca 3.228 öğretmenimiz var ve bunların 1.062’si müzik öğretmeni. Bu öğretmenler; keman, Türk halk müziği koro eğitimi, vurmalı çalgılar, kanun, çello, klasik kemençe, gitar, ud gibi birçok alanda uzman.
"TÜRK MİLLİ TAKIMI MARŞINI GÜZEL SANATLAR LİSELERİMİZ YAZACAK"
Dedik ki: “Milli takımımızın maçlarını izlerken kullanılabilecek bir marşı okullarımızda yazabilir miyiz?” Bu kapsamda bir yarışma başlattık. Türk Milli Takımı marşını Güzel Sanatlar Liselerimiz yazacak. Federasyon başkanımıza da “Yarışma yapalım, birinci olan eseri birlikte değerlendirelim. Uygun bulunursa kullanın” dedim. Onlar da bu fikre destek verdiler.
"DESTEK OLMAK İSTEYEN SANATÇILAR DA BU SÜRECE DAHİL OLABİLİR"
Elbette destek olmak isteyen sanatçılar da bu sürece dahil olabilir. Gönüllüler bizimle irtibata geçebilir. İsterlerse 105 Güzel Sanatlar Lisemizden herhangi biriyle birlikte çalışabilirler. Bu durumdan büyük memnuniyet duyarız.
Yarışma formatında ilerleyecek bu süreçte, ortaya çıkacak marşın Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Güzel Sanatlar Liselerinden çıkmasını hedefliyoruz. İnşallah güzel bir sonuç elde ederiz.
"AYNI ZAMANDA EĞİTİM SÜRECİNİN DE BİR PARÇASI OLACAK"
Bu süreç aynı zamanda eğitim sürecinin de bir parçası olacak. Katılmak isteyen sanatçılar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile iletişime geçebilirler. Kendileri, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle buluşturulacaktır.
Ayrıca 2023 yazında 81 ilin tamamında müzik öğretmenlerimizin “Maarif Korosu” adıyla korolar kurmasını sağladık. Bunun yanında halk oyunları ekipleri oluşturduk. Şimdi de tiyatro ekipleri kuruyoruz. 18 Mart’ta külliyede sahnelenen oyunun senaryosunu öğretmen arkadaşlarımızla birlikte yazdık. Volkan ve Bora Severcan da süreci koordine ettiler. Yaklaşık 600 kişilik bir ekip vardı ve bunun 550’si, büyük çoğunluğu orkestra olmak üzere, öğretmenlerimizden oluşuyordu.
Bu vesileyle “18 Mart Şuheda 1915” oyununa destek veren tüm sanatçılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Gerçekten çok başarılı bir çalışmaydı.
Son dakika... İstanbul Levent’teki çatışmada yeni gelişme