Magazin
Moderator
Melikahmet Mahallesi Melikahmet Caddesi'nde Vasıf Arslan'a ait bir kuyumcuya silahlı ve yüzleri maskeli 2 şüpheli girdi.
Silah doğrultarak iş yeri sahibini kasadan uzaklaştırmak isteyen şüpheliler ile Arslan arasında arbede yaşandı.
Arbede sırasında bir şüpheli vitrindeki 5 tabladaki altın yüzükleri ve 2 kolyeyi çaldı. Arslan'ın çabasına rağmen şüpheliler olay yerinden kaçtı.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekiplerince, iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedilen soygunun ardından zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden APP plakalara ilişkin açıklama: Bu plakaları değiştirmeyin
Güvenlik kamerası görüntülerinde, kuyumcuya giren şüphelilerin, iş yeri sahibi Arslan'a silah doğrultması, Arslan ile şüpheliler arasında yaşanan arbede, bir şüphelinin vitrindeki altınları aldığı sırada Arslan'ın önlemeye çalışması ve şüphelilerin olay yerinden kaçması yer alıyor.
Ünlülere uyuşturucu operasyonu! Hande Erçel Adli Tıp'ta... İşte ilk görüntü
"YAKLAŞIK 1 KİLO ALTINIMI GÖTÜRDÜLER"
İş yeri sahibi Arslan, altınları vitrine dizerken yüzleri maskeli ve silahlı 2 kişinin işyerine girdiğini ve ellerini havaya kaldırmasını istediğini söyledi.
Şüphelilerin altınların bulunduğu vitrine yönelmeye çalıştıkları esnada müdahalede bulunduğunu ve o esnada arbede yaşandığını ifade eden Arslan, yaşananları şöyle anlattı:
"Sabahleyin 8'i, birkaç dakika geçti, geldim bir kapımı açtım, vitrini dizmeye çalıştım ve çoğunu da dizmiştim. Daha önce iş yerimin kapısını kilitleyerek altınları vitrine diziyordum. Bir tane kadın sürücüye yardıma gittim geri geldim ve bu sefer işyeri kapısını kapatmayı unutmuşum. Ondan sonra bir baktım iki tane içeri maskeli ellerinde silah ve bana doğrultular 'yat yere' dediler. 'Oğlum hayırdır nedir ne yapıyorsun? Yat yere' dedi. Bana bağırarak 'yere yat' dediler. o esnada birbirimizle boğuşmaya başladık ve ben ellerindeki silahı da aldım. İki üç sefer de birinin omuzuna da silahla vurdum. Tekrar ikisi birden bana saldırdı ve beni etkisiz hale getirdiler ve silahı elimden geri aldılar. Ondan sonra silahlı olan diğerine çantayı alıp vitrine gitmesini istedi. Bende o arbede esnasında 2-3 defa emniyet butonuna bastım. Ben elinde silah olan şüpheliyle boğuşurken, diğeri vitrindeki altınları almaya çalışıyordu. Ben de vitrine doğru gittim engellemeye çalıştım, mücadele ettim. Şüpheliler daha sonra yaklaşık 1 kilo altınımı alıp kaçtılar. Kaçarken de silah sıktılar."