İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü davasında çapraz sorgu! Murat Çalık'tan Adem Soytekin açıklaması

Magazin

Moderator
69c4ec5c404abcc7996830b9.jpg

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de bulunan Marmara Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 1 No’lu duruşma salonunda görülen davanın duruşmasına aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın bulunduğu tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Bugün 11’inci günü olan duruşmada Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın çapraz sorgusuna geçildi.

“TALİMATIM OLMAMIŞTIR”

Dün gün boyu savunmasını yapan Çalık’a ilk soruyu mahkeme başkanı sordu. Mahkeme başkanı Çalık’a, “Adem Soytekin ile ilgili detaylı bir anlatımınız olmadı. Detaylı ifadenizi verir misiniz?” dedi. Çalık da Adem Soytekin ile bir toplantıda tanıştığını söyleyerek, “Bir ortağı da vardı. 2014’ten beri tanıdığım bir iş insanıdır. Yaşça benden küçük olması nedeniyle abi derdi bana. Adem’le tanışıklığımız vardır. Zaman zaman Trabzonspor’un maçlarına birlikte gitmişliğimiz var, yemek yemişliğimiz var. Birçok müteahhit taşeronluğunu yapmıştır. İşini de iyi yapar. Yakinen tanırım, ailesini tanırım, evlatlarını tanırım. Ancak, ‘Adem Soytekin’e şunu verin bunu verin’ diye bir talimatım olmamıştır” dedi.

İlginizi Çekebilir

İMAMOĞLU’NDAN MİLLETVEKİLLERİNE UYARI

Mahkeme başkanının sorusunun ardından tutuklu sanık Ekrem İmamoğlu soru sormak için söz istedi. Söz verilen İmamoğlu, “Burada mahkeme esnasında bizlerin olduğu bu ortamda çekilen fotoğrafların bize de zarar vereceği için herkesin özenli davranmasını istiyorum. İster milletvekili olsun ister izleyici olsun özenli olmalarını, dikkat etmelerini istiyoruz. Bunun bize de zarar verdiğini söylemek istiyorum. Bu sadece mahkemeye değil bize de zarar veriyor” dedi.

“NE MENEM BİR ÖRGÜTÜZ Kİ ADAYI BELİRLEYEMİYORUZ”

Beylikdüzü’nün kendisi için çok önemli ve özel olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Soru sorma meraklısı değilim yanlış anlaşılmasın. Ama iddianame denilen iftiranamenin belgesinin bu diyaloğu şart koştuğunu düşünüyorum. 2019’un Aralık ayında benim belediye başkanlığı adaylığım kesinleşti. Benim adaylığım belli olduktan sonra ben kendisine Beylikdüzü Belediyesi’ne başkan adayı olmanı istiyorum diye kendisine bu teklifi ilettim. İlk başta kendisi bunu reddetti. Ben ısrarda bulundum sonra ikna ettim. Bunu niye anlattım; biz ne menem bir örgütüz ki 2014’te kurulup Beylikdüzü’nü ele geçirmişiz sonra da Büyükşehir’i ele geçireceğiz. Biz daha adayı belirleyemiyoruz. Nasıl oluyor bu?” diye konuştu.

Bayramda telefonunu açmayan öğretmene veliden 400 bin TL baskısı! ‘4-5 veli şikâyet ederse işsiziz’

“BASİRETSİZ BİR SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİYİM YANİ”

İmamoğlu sonrasında Murat Çalık’a, “2019’da aday oldunuz, benim size bir kişiyi dahi şunu meclis üyesi yapın talimatım, zorlamam olmuş mudur?” diye sordu. Çalık, “Herhangi bir zorlamanız olmadı kıymetli başkanım. Ama benim aday olmam noktasında zorlamanız oldu. Hiç pişmanım değilim bu arada. Ben zaten meclis üyelerinin çoğunu tanıyordum. Sizin bazılarını çok sevmenize rağmen liste dışı bırakmışımdır. Siz de bir gün sormadınız onları neden liste dışı bıraktığımı” diye cevap verdi. Bunun üzerine İmamoğlu, “Basiretsiz bir suç örgütü lideriyim yani bunu da söylemek istiyorum” dedi.
Murat Çalık’ın cevabının uzaması üzerine mahkeme başkanı kısa cevaplar vermesi konusunda uyarıda bulundu. Çalık, “Tamam, kusurabakmayın” derken araya giren Ekrem İmamoğlu, “Duygularımız yüklü biraz” diye mahkeme başkanına cevap verdi.

“ASRIN HUKUKSUZLUĞU İLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Yaşanan mağduriyetleri anlatmayacağını söyleyen İmamoğlu, “Ancak bu çok ağır bir iştir. Bugüne kadar gösterdiğiniz itinayı görüyorum, bundan sonra da böyle devam etmenizi temenni ediyorum. Bu millet sizden adaletli bir karar bekliyor. İnşallah tarih yazarsınız. Asrın yolsuzluğu denilen bir şeyin içindeyiz fakat ben ısrarla söylüyorum ki biz asrın hukuksuzluğu ile mücadele ediyoruz. Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz” dedi.

Osmangazi Köprüsü’nden atladı! Fenomen Kübra’nın korkunç sonu

Geri