SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmene kalkan el, geleceğimize kalkmış demektir

Otomobil

Moderator
69baddfdab074e63db129921.jpg

Eğitim Ailesi ile İftar Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle şehitlerimizi anarak başladı. Erdoğan, "Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad mekanlarını cennet eylesin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"DOST-DÜŞMAN İYİ BİLİR Kİ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ"

Bu bereket ve muhabbet sofrası etrafında gönüllerimizi buluşturan Milli Eğitim Bakanımıza ve ekibine teşekkürlerimi iletiyorum. Konuşmamın hemen başında salondaki siz kardeşlerimle birlikte 81 vilayetimizin, 922 ilçemizin her birinde aşkla görev yapan eğiticilerimizin, öğretmenlerimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Bir kelamı kibar, muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed'siz muhabbetten ne hasıl. Evet, bir taraftan rahmet mevsimini uğurlamanın burukluğu içindeyken, diğer taraftan da Ramazan Bayramına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Ramazan'a girerken duamız hep şuydu, Ya Rabbi bizleri Ramazan-ı Şerif'e kavuşturduğun gibi Ramazan Bayramına da kavuştur. Ve şimdi Ramazan-ı Şerifi geride bırakırken, hoş geldin Ramazan diyorduk, şimdi elveda Ramazan diyoruz. Ramazan Bayramının buradaki tüm kardeşlerime, ülkemize, milletimize ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

Anadolu, her ocağından, her ailesinden şehit veren mübarek toprakların adıdır. Dikkat edin, Anadolu, baba dolu denmiyor. Burası çok anlamlı. Şehit ahbabı olan aziz milletimizin nazarında cennet vatanımızın her karış toprağı Çanakkale'dir, Gelibolu'dur. Ve dost-düşman iyi bilir ki Çanakkale geçilmez. Çanakkale Türk milletinin varoluş mücadelesidir.Burada şunu da ifade etmekte fayda görüyorum. Türkiye'nin sadece 783 bin kilometre kareden ibaret olmadığının en büyük şahidi Çanakkale'dir. Çanakkale'yi geçilmez kılan iradedir, ittihat fikridir, mücadele azmidir. Çanakkale'de Anadolu'nun her ili bir ilçesi vardır. Çanakkale'de Saraybosna vardır. Çanakkale'de Balkanlar vardır. Çanakkale'de Kafkaslar, Kuzey Afrika vardır. Çanakkale'de Çanakkale'de gönül ve kültür coğrafyamızın hemen her köşesinin duası, niyazı, seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatan milyonların muhabbeti vardır.

"ÇANAKKALE, ZAFERLER SİLSİLESİNİN ALTIN HALKALARINDAN BİRİDİR"

Burada milletimizin seciyesini anlatan şu gerçeği de belirtmek isterim. Çanakkale Bedrin aslanlarıyla aynı yüreği taşıyan aslanların, Akif'in 'Asım nesli' diye adlandırdığı o mübarek neslin bize bıraktığı mirastır, bir destandır, zaferler silsilesinin altın halkalarından biridir. Çanakkale Savaşı epik bir kahramanlık hikayesi olduğu kadar aynı zamanda dramatik bir hikayedir. Çanakkale içinde aynalı çarşı, anne ben gidiyorum düşmana karşı türküsü henüz bıyığı terlememiş delikanlıların lise ve Darülfinun talebelerinin türküsüdür.Milli şairimiz Akif, Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda derken işte bu acı hakikati dile getiriyor. Bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor derken sadece Türk şiirinin en güzel mısralarından birini terennüm etmiyor. Bununla birlikte aziz ve asil milletimizin umut güneşi olan gençlerin sönen ocakların destanını da haykırıyor. İnşallah son nefesimize kadar Çanakkale ruhuna sahip çıkacak, bu toprakları bize vatan eyleyenlerin fedakârlıklarını asla unutmayacağız. Çanakkale zaferimizin 111. seneyi devriyesinde bizlere bu cennet vatanı miras bırakan, bu büyük Cumhuriyeti emanet eden bütün İstiklal kahramanlarımızı, bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıralarını bir kez daha kemâl-i hürmetle yâd ediyorum.

EĞİTİMDE TARİHİ REFORMLAR

Eğitim kurumlarımızı, spor salonları, dijital kütüphaneler, laboratuvarlar, akıllı tahtalar ile donatarak modern bir çehreye kavuşturduk. 821 binden fazla öğretmenimizin atamasını yaparak eğitim ordumuzun gücüne güç kattık. Atamaların yanı sıra öğretmenlerimizin mali ve sosyal imkanlarında da kayda değer iyileştirmeler gerçekleştirdik. Daha burada saymaya kalksak belki de saatlerimizi alacak nice hizmeti öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin istifadesine sunduk. Değerli hocalarım, Türkiye'nin son 23 yılda eğitimde aldığı mesafenin lokomotifi kuşkusuz öğretmenlerimiz olmuştur. Merhum Nurettin Topçu'nun öğretmenin ne manaya geldiğini anlatan şu veciz ifadelerini burada altını çizerek hatırlatmak istiyorum. Merhum Topçu şöyle diyor. Adem oğlunu beşikten alarak mezara kadar götürüp teslim eden dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insan muallimdir. Kaderimizin hakikatinin işleyicisi, karakterimizin yapıcısı, kalbimizin çevrildiği her yönde kurucusu odur.

"ÖĞRETMENE KALKAN EL, GELECEĞİMİZE KALKMIŞ DEMEKTİR"

Fatma Nur Çelik öğretmenimizin maruz kaldığı gibi menfur şiddet olaylarını lanetlediğimizi, bunların kökünün kazınması gerektiğini vurguluyorum.Şunu bir defa herkes bilmeli ve anlamalıdır: Öğretmene kalkan el, geleceğimize kalkmış demektir. Öğretmene kalkan el, bu milletin istiklaline vurulmuş bir hançerdir. Çocuklarımızı, gençlerimizi bir kuyumcu titizliğiyle yetiştiren kıymetli öğretmenlerimize karşı şiddete toleransımız yoktur, olamaz ve asla olmayacaktır. Şiddet sorununun üzerine kararlılıkla gidiyoruz. Bundan sonra da ödün vermeyeceğiz. Öğretmenlerimizin görevlerini güven ve huzur içinde yerine getirmeleri için devletin üzerine ne düşüyorsa yapmakta tereddüt etmeyeceğiz.Türkiye'nin aydınlık yarınlarını, Kızılelmamız olan Türkiye Yüzyılı'nı inşallah sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bu düşüncelerle görevi esnasında şehit edilen hocalarımız başta olmak üzere ebedi âleme irtihâl eden tüm öğretmenlerimize Cenâb-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Her birine hizmetleri, gayretleri, fedakârlıkları için, ülkemize kazandırdıkları değerler için, insan kaynağımızın yetişmesine yaptıkları eşsiz katkılar için ayrı ayrı teşekkür ediyor, sizlere Yüce Mevlâ'dan üstün başarılar diliyorum. Ramazan Bayramınız şimdiden mübarek olsun. Aileleriniz ve sevdiklerinizle huzurlu bir bayram geçirmeniz temennisiyle, sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun

Geri