‘Paralar 3 aydır araçtaydı, lazım olmadı’

Otomobil

Moderator
6994f0ca0d5f87cad2709ac9.jpg

Şüphelilerden 9’u tutuklanma talebiyle, 2’si de adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne göderildi. Emniyet ifadelerinde soygun suçlamasını kabul etmeyen 7 kişilik şebekenin lideri olduğu belirlenen ve evinde yapılan aramalarda 1 milyon 670 bin dolar para ele geçirilen Kemal Kırmızıdemir, soygun suçlamasını kabul etmedi. Kırmızıdemir, evinde bulunan 73 milyon TL değerindeki 1 milyon 670 bin doların eşinin düğün takılarını bozdurmasından ve ticaretten elde ettiğini ileri sürdü. Kırmızıdemir’in eşi Elif Kırmızıdemir’de soygun çetesiyle adliyeye sevk edilenler arasında. Kırmızıdemir’in oturduğu sitenin olay gününe ait güvenlik kamera görüntülerini sildikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 güvenlik ve 2 site görevlisinin de suçlamaları kabul etmediği, şüphelilerden Resul S. nin ise “Bazı çuvalları bölüşürken gördüm ama para olduğunu bilmiyordum” ifadesi verdiği öğrenildi.

6994f0d70d5f87cad2709acb.jpg

Evde neden tutuyordu

Mağdur sıfatıyla ifadesi alınan Bilal Durmaz, ailesi hakkında süren soruşturma nedeniyle bankalarla çalışmasının mümkün olmadığını belirterek, yeni taşındığı iş yerinde süren tadilat nedeniyle güvenli olan sitedeki araçlarda paraları tuttuğunu söyledi. Bilal Durmaz emniyetteki ifadesinde şunları dedi:

“Yeni adrese taşınmam ile döviz bürosunda bulunan 30 milyon doları, ikamete getirdim. Tamamı 100 dolarlık banknot şeklindeydi. Son 3 aydır parayı nakit olarak 2 araçta bulundururum, paralar yarısı bir araçta diğer yarısı diğer araçtaydı. Araçların birini 3 aydır hiçbir şekilde kullanmadım. Diğerini ara ara kullanırım. Kasım 2025’te Büyükçekmece’de değeri 1.5 milyon dolar olan evimin satışından elde ettiğim para da bu miktarın içerisindedir. Bir firmayla 2025’in 3. ayından itibaren yaptığımız parite işlemlerinden elde edilen 21.5 milyon euro karşılığı dolar da hırsızlığa konu paranın içerisindeydi. Bahse konu 21.5 milyon euro karşılığı 25.5 milyon dolar para aynı firmaya aittir. Bahse konu firma ithalat ve ihracat işlemleri yapmaktadır. Tutarlar toplandığında 30 milyon dolar ediyor. Mestur Döviz ünvanlı firmamda parayı tutamamamın sebebi kısa süre önce dükkanımı taşımam ve yeni dükkanımda tadilat işlemleri olmasıydı. İnşaat işleri olduğu için güvenli bulmadım, evde tutamamamın sebebi de taşınma sürecinde olmamdır. Sitemize kurye dahi giremezdi bu nedenle araçlarımın bulunduğu yeri çok güvenli buldum.” / Ferit ZENGİN Haber Merkezi-AA

Geri