Magazin
Moderator
Kanada'da polis ekipler, salı günü yerel saatle 13.30’da Tumbler Ridge Secondary School’da aktif silahlı saldırgan ihbarı aldıklarını bildirdi. Olay yerine sevk edilen ekipler, kasaba ve çevresinde "bulunduğunuz yerde kalın" uyarısı yaptı.
Yetkililer, saldırıda okulda 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, en az 25 kişinin de yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenler arasında 39 yaşındaki kadın bir öğretim görevlisi, üçü 12 yaşında kız öğrenci ile 12 ve 13 yaşlarında iki erkek öğrencinin bulunduğu belirtildi.
ANNESİ VE KARDEŞİNİ DE ÖLDÜRDÜ
BBC'den edinilen bilgilere göre polis, saldırı şüphelisinin 18 yaşındaki Jesse Van Rootselaar olduğunu ve okul içerisinde kendine ateş ederek yaşamına son verdiğini duyurdu. Zanlının yaklaşık dört yıl önce okulu bırakan eski bir öğrenci olduğu belirtildi.
Ayrıca şüphelinin 39 yaşındaki annesi ile 11 yaşındaki üvey kardeşinin de yakınlardaki bir evde ölü bulunduğu açıklandı. Yetkililer, evdeki olayın okul saldırısından önce gerçekleştiğini bildirdi.
6 YIL ÖNCE CİNSİYET DEĞİŞTİRDİ
Polis, zanlının doğumda erkek olarak kaydedildiğini ancak yaklaşık altı yıl önce cinsiyet geçiş sürecine başladığını ve kadın kimliğiyle yaşadığını ifade etti. Polis, son yıllarda aile konutuna çeşitli nedenlerle gidildiğini, bazı başvuruların ruh sağlığıyla ilgili olduğunu açıkladı. Zanlının daha önce geçerli bir silah ruhsatına sahip olduğu, ancak ruhsatın süresinin dolduğu belirtildi.
Saldırının nedeni henüz bilinmiyor. Yaklaşık 2 bin 400 nüfuslu Tumbler Ridge kasabasında bulunan ortaöğretim okulunda 7-12. sınıflarda toplam 160 öğrenci eğitim görüyor.
British Columbia Kamu Güvenliği Bakanı Nina Krieger, polis ekiplerinin ihbarın ardından iki dakika içinde okula ulaştığını ve hızlı müdahalenin hayat kurtarmış olabileceğini söyledi.
'ULUSAL OLARAK YAS TUTUYORUZ'
Kanada Başbakanı Mark Carney, saldırı sonrası Almanya ziyaretini iptal etti ve yaptığı açıklamada, "Ulus olarak yas tutuyoruz. Kanada sizin yanınızda" ifadelerini kullandı. Federal ve eyalet düzeyindeki yetkililer saldırıyı "yıkıcı ve hayal edilemez bir trajedi" olarak nitelendirdi.
Ankara'daki tarihi zirvede 'tesbih' detayı! Yunan basınında dikkat çeken ifadeler: 'Miçotakis ne diyeceğini şaşırdı'
7.100 TL’yi aşan gram altın yükselecek mi, dibi mi görecek? İşte iki farklı senaryo