Magazin
Moderator
Olay, 24 Ocak'ta Duatepe Mahallesi Kuyulubağ Sokak'ta meydana geldi. Sokakta bulunan çöp konteynerinde çarşafa sarılı bir ceset bulunduğu ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan incelemede cesedin başı ve bacaklarının kesildiği belirlendi. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
İlginizi Çekebilir
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalarda, öldürülen kadının Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova olduğu belirlendi. Khokimova'nın sevgilisi D.A.U.T. tarafından Ümraniye'deki evinde öldürüldüğü ve arkadaşı G.A.K.'nin yardımıyla parçaladıktan sonra valize koyup taksiyle Şişli'ye getirdikleri tespit edildi. Çok sayıda güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen ekipler, şüphelilerin Gürcistan'a kaçmak üzere İstanbul Havalimanı'na gittiklerini belirledi. İki şüpheli, yurt dışına çıkamadan 8 saatlik çalışmanın ardından yakalanarak gözaltına alındı. Cesede ait diğer parçalar ise aynı bölgede farklı çöp konteynerlerinde bulunurken, cinayete ilişkin E.K. isimli bir kişi daha gözaltına alındı.
7 çocuk annesi kadın, eşi tarafından sokak ortasında katledildi
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği'nde sorguları tamamlanan 3 şüpheli, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki ifade işlemlerine başlanacağı öğrenildi.
KATİLİN KAN DONDURAN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz, katil zanlısının ifadesine ulaştı. Tokaz: "Türkiye günlerdir Şişli'deki vahşi cinayeti konuşuyor. Şişli'de katledilen Özbekistan uyruklu Durdona Khakımova cinayetine ilişkin 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli de o vahşi cinayeti nasıl işlediklerini anlattı.
Durdona Khakımova'nın sevgilisi D.A.U.T., ifadesinde ilk olarak Durdona Khakımova ile nasıl tanıştığını anlattı. D.A.U.T. 'Biz Durdona ile tanıştığımızda kendisi ile sevgili olduk. Ben zaten halihazırda evliydim. Sonrasında biz Durdona ile mayıs ayına kadar görüşmeye başladık, farklı otellerde kaldık. Bu şekilde ilişkimiz devam etti. Sonrasında ben eşime de Durdona ile sevgili olduğumuzu söyledim' dedi.
D.A.U.T.'nin özellikle cinayet gününü anlattığı noktalar hakikaten kan dondurucu. D.A.U.T. '24.01.2026 günü ben G.A.K.'nin evindeydim. Saat 10 sıralarında uyandım. Sonrasında taksiye bindim ve Durdona'nın evine gittik. Eve geldikten 15-20 dakika kadar sonra Durdona eve geldi. Sonrasında Durdona kapıyı açıp içeriye girdiği anda Durdona'nın kafasına ütüyle vurdum, Durdona yere düştü. Ben de mutfaktan aldığım bıçakla sırt kısmına 4 defa vurduğumu hatırlıyorum. Bu arada evde sadece Durdona ile ikimiz vardık. Ütüyle vurduktan sonra Durdona'nın bağırma sesi çıkmıştı. Bıçak darbelerinde kendisinden herhangi bir ses çıkmadı. Evin içerisinde yürüyerek biraz nefeslendim. Sonrasında Durdona'yı koridordan kaldırdım ve banyoya taşıdım.' dedi.
PLANLI ŞEKİLDE ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ
Bu kısımda da Durdona'yı öldürdüğü andan sonra nasıl parçalara ayırdığını anlattı. Sonrasında dışarıda bekleyen arkadaşından yardım istediğini Durdona'nın vücudunu evin banyo bölümünde ayırdıktan sonra ayrı ayrı siyah poşetlere koyarak evden çıktılarını söyledi. Detaylı şekilde anlatamıyorum ama katil zanlısı o kadar soğukkanlı bir biçimde cesedi nasıl ayırdıklarını adım adım anlatmış ki... Hakikaten kan donduran bir cinayet. Durdona'yı planlı şekilde öldürdüğünü itiraf etmiş. Katil zanlısı 'Durdona'yı eve çağırma kastım zaten öldürmekti. Öldüreceğimden arkadaşımın da haberi vardı. Öldüreceğime yönelik plan yapmıştım. Beni aldattığı için ben Durdona'yı öldürdüm. Kendisi beni başka erkeklerle aldattı. Onun yüzünden ailem dağıldı ben de öldürdüm' ifadelerini kullanıyor.
Soruşturmayı takip ediyoruz. Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz."
İstinaf, sahiplendiği köpekleri istismar edip öldürmekle suçlanan doktor hakkında verilen kararı bozdu