Otomobil
Moderator
FERİT ZENGİN / İSTANBUL - Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova’nın parçalanmış cesedi İstanbul Şişli’de 3 farklı çöp konteynerine atılmış halde bulundu. Cinayet, 24 Ocak’ta hurda toplayıcısının çöpteki cesedi fark edip polise haber vermesiyle ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti cinayet şube ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi ve 2’si Özbekistan uyruklu 3 erkek şüpheliyi tespit etti. Khokimova’nın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Dılshod Akhrol Ugli T. (31) ve onun arkadaşı Gofurjon Akmalkhonovıch K. (29) İstanbul Havalimanı’nda Gürcistan’a kaçmak üzereyken yakalandı. Sonrasında Ekrem K. (58) da gözaltına alındı.
İlginizi Çekebilir
Fatih’te yaşıyordu
Üç kişinin sorgusu sürerken İstanbul’da av malzemeleri satan bir dükkânı işlettiği belirtilen Durdona Khokimova cinayetiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Katil zanlısı, suç ortağı arkadaşı ve gözaltına alınan 3’üncü kişi olan Ekrem K.’nın, Khokimova’nın İstanbul Fatih’te dini nikâh ile yaşadığı eşinin yakın arkadaşlarıolduklarıbelirlendi. Özbek kadının Türkiye’de ikamet etmesini sağlayan çalışma izin belgesinde çocuk bakıcısı olarak yer alıyor, bu belgedeki parmak izinden önce kimliği, ardından kamera takibiyle katil zanlıları belirlendi ve 3-4 yıldır Türkiye’de kaldığı, Fatih’te ikamet ettiği ortaya çıktı. Cinayet Büro dedektifleri tarafından yapılan çalışmalarda Özbekistan’daki eşinden boşandıktan sonra Türkiye’ye gelen, Fatih’te dini nikâhlaevlenen 2 çocuk sahibi Khokimova, Türkiye’ye gelmeden önce memleketi Özbekistan’da Tik Tok üzerinden Ugli T. İle tanışıp arkadaş oldu, zanlının da bir yıl önce Türkiye’ye gelmesiyle ilişkileri Ümraniye Atatürk Mahallesi’ndeki evinde buluşmalarla devam etti.
‘Kasaba gidiyorum’
Olay günü dini nikâhlı eşine “Kasabın yanına gidiyorum” diyerek evden ayrılan genç kadın, Uglı T.’nin Ümraniye’deki evine gitti. İddiaya göre zanlı, kadını evine çağırdı, aralarında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada UgliT., eline bıçağı alınca Durdona kaçmaya çalıştı. Katil zanlısı, genç kadını sırtından 4 kez bıçakladı. İlk ifadesinde “Olay günü tanıştım” diyen UgliT. ise daha sonraki ifadesinde genç kadınla 1 yıl önce TikTok’ta tanıştığını söyledi. Genç kadının Fatih’te oturduğu evdeki komşuları “İyi bir insandı, kendi halinde bir insandı, başını önüne eğerek giden bir insandı. Ailesi de öyle, çocuklar da öyleydi” dedi.
Altın otomobili solladı! Yatırım tercihi nasıl olmalı?
Eve çağırıp öldürdü
Katil zanlısı poliste verdiği detaylı ifadede Khokimova ile Özbekistan’dayken konuşmaya başladıklarını belirtip,şunları söylediği öğrenildi: “Özbekistan’da ve Türkiye’de yüz yüze görüşmelerimiz olunca ilişkimiz gönül ilişkisine dönüştü. Olay günü eve çağırdım geldi. Önce ayrılmak istediğini söyledi. Kavga sırasında elime geçirdiğim bıçakla kendisini bıçakladım. Öldüğünü anlayınca da cesedi ortadan kaldırmak için yakın arkadaşım Gogurjon Akmalkhonovıch K.’yı aradım. Birlikte cesedi banyoda 3 parçaya ayırıp poşetledik, ardından da bir bavula koyup taksi çağırarak Şişli’ye getirip çöp konteynerlerine attık.”